Hlavní navigace

TUX: Svět Linuxu od Raven2cz - 14.díl - Awesome Ricing 2

18. 3. 2022 18:22 (aktualizováno) Antonín Fischer

Popis videa

Link na tento díl a materiály

Popis videa

AwesomeWM patří k nejlepším window managerům s podporou vyššího programovacího jazyka Lua. Tato druhá část ricing dílu pečlivě popisuje demonstrační project Multicolor Theme rc.lua, theme.lua a fishlive knihovnu. Seznamuje s jednotlivými programovými konstrukcemi, napojení na awesome API framework, business logiky a listeners, konfigurace grafických komponent, konfigurace modelu, integrace barevných schémat, vytvoření wibox a wibar instancí jejich propojení, wallpaper rozšířené komponenty a na závěr vzájemné propojení rc.lua, theme.lua a fishlive knihovny.

REFERENCE
Keybindings Demo: https://youtu.be/1dNNwsOx6hU

Blog informace

Tato nahrávka detailně popisuje programovou realizaci Multicolor Theme projektu pro AwesomeWM. V rozumném čase se snaží popsat základní konstrukce a funkcionalitu jednotlivých programových bloků a struktur. Projekt by tak měl být jednodušeji pochopitelný pro uživatele, kteří s AW začínají.

Video nemůže obsahovat předvádění všech features, které jsou obsaženy v projektu. Proto je připravena zvlášť nahrávka pro ovládání a klávesové zkratky, viz horní reference odkaz Keybindings Demo.

Sdílet