Hlavní navigace

Názor ke článku Kam kráčaš Borland? od Arnošt - Moc nechápu tu všeobecnou averzi k Pascalu -...

  • 6. 6. 2008 20:54

    Arnošt (neregistrovaný)

    Moc nechápu tu všeobecnou averzi k Pascalu - začínal jsem s BASICem (protože Didaktik do něj bootoval :) a pak s Turbo Pascalem (protože byl na těch skvělých PC XT počítačích :)

    Ani jeden z těch jazyků nepovažuju za ztrátu času a ani jeden z nich nepoužívám. Projít primitivním BASICem a jednoduchým Pascalem k složitejším jazukům (jako je Java) je podle mě správný přístup, člověk aspon získá aspoň trochu obrázek o tom, jak můžou jazyky (třeba i špatně) fungovat. Jinak se jen naučí používat to co zrovna letí na Jobs.cz :)

    Proč bych se pak měl zajímat Perl, Python, Lua, Smalltalk List,... když v Javě/C# všechno "nějak" udělám?

    [15] Pokud si starý IŤák znalý C,Python, PHP... tak silně pochybuju, že tě semestrální kurz programování v druhém ročníku VŠ ekonomické směru může něco naučit. Můžeš se na to buď vykašlat, nebo mít kredity zadarmo.
    Případně tam na vás vytahnou nějaké vychytanější algoritmy a můžeš se i neco zajímavého dozvědět - programování není jen o volbě správného jazyka :)

    btw: s přícházející módou DSL možná bude ještě větší legrace v tomhle programovacím babylónu a ještě budeme vděčni i za ten Pascal :)