Hlavní navigace

TrSekov blog - Témata označená nálepkou Linux

  • Linux a hry - práve toto spojenie má budúcnosť

    Práve nedávno vyšiel tu na root.cz článok, ktorý fundovane a pravdivo popisuje neblahú situáciu okolo hier na linux platforme. Napriek tomu že s argumentami súhlasím, myslím si že GNU/Linux je budúcnosťou herného priemyslu. Prečo? Lebo GNU/Linux ponúka možnosť vytvoriť  bootovateľné DVD na ktorom je okrem hry aj celý operačný systém a nielen to.
    19. 9. 2010 19:40 (aktualizováno)
  • Na porno jedine Linux

    Už dlhšie sa zaoberám myšlienkou čo by mohla byť ona „kill aplikácia“ ktorá vynesie GNU/Linux na výslnie a spraví z neho masovo používaný OS. Je to OpenOffice, Firefox,  hmm. A čo keď to nemusí byť aplikácia, čo ak to je použitie? Takže malé príklady z reality. Ako mnohí z vás aj ja som spadol do toho, že sa starám  o rozne počítače svojích rodiných príslušníkov a známych. Určitú dobu som sa tomu vyhýbal. Mám nato rozne techniky. Najjednoduchšia bola povedat že: „tomu nerozumiem“…
  • Bude Windows zadarmo?

    Poznáte, stále tie isté diskusie. OS GNU/Linux nieje zadarmo, pretože nákupná cena je len zlomok nákladov a sú potrebné školenia obsluhy, platby za inštalácie, opravy, add-ons. No áno. A už existujú firmy ktoré to pochopili a veľmi dobre z toho žijú (Red Hat, Mozilla, doplňte si ďalej). Tak prečo nie MS Windows. Ach áno známy argument že neexistuje obed zadarmo. No a vzhľadom na vyššie napísané si myslíte že windows je na tom ináč. Nieje.
    12. 4. 2009 21:38 (aktualizováno)