Hlavní navigace

Názor ke článku Podporuji monopol Microsoftu II od Miloslav Ponkrác - [41] Hezké, systém Vám nenutí, že je Váš systém...

  • 9. 10. 2007 17:06

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    [41]

    Hezké, systém Vám nenutí, že je Váš systém the best - projděte si web kolik chvalozpěvů a propagací na to, že Linux (nebo nějaká konkrétní distribuce) je the best (a mnohdy s lživými, nebo alespoň nadneseně optimistickými argumenty). Už jednou jsem napsal, že z hlediska vymývání mozku si Windows s Linuxem nemají co vyčítat, na tom trvám, a klidně mě zadupejte do země.

    Mě nevadí nezdokumentované funkce ve Windows, protože jednak takové funkce jsou v každém operačním systému, i v Linuxu, za druhé - nejsou určeny pro programátory, ale pouze pro vnitřní účely systému, takže je nepotřebuji, a za třetí ve Windows mám vše potřebné ve zdokumentovaném API a to co dělají nedokumentované funkce by mi nepřineslo nic užitečného navíc. Já nemám problém.

    Ohledně dokumentace - ano dobrá dokumentace funguje tak, že se píše i do budoucna. V dobré dokumentaci najdete i to, co slutečně platí a bude platit do budoucna, a co jen pro určitou verzi. Asi bych musel víc zabrousit do sw inženýrství, abych vysvětlil, že dokumentace popisuje interface - tedy to jediné programátora zajímá, nic jiného. A interface se prostě v reálném projektu tvoří nezávisle na zdrojácích - alespoň ve větších projektech se to jinak seriózně dělat nedá. Tedy vytvoří se interface - programátorské API - a pak se zdokumentuje - a pak se podle toho tvoří zdrojáky. Takto to funguje, pokud nebastlíte, ale skutečně seriózně programujete větší projekt. Tedy není důvod, proč by Windows dokumentace byla pozadu.