Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Podporuji monopol Microsoftu II.

  • 9. 10. 2007 10:52

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [13] Vážený pane

    1) Buďte tak laskav o bezpečnosti Windows (jejich nástrojů, a knihoven) přede mnou vůbec radši nemluvte. Sám jsem rozdupal originální CD s Win XP Profesionál, které mi při instalaci zničily minimálně půl roku práce a skvěle vyladěnou instalaci Debianu. Nebudu se zmiňovat ani o síťové bezpečnosti. To je kapitola sama o sobě. Proto mě dokáže pěkně rozzuřit, když někdo vykládá o bezpečnosti systému, který je naprosto děravý (a třeba v případě síťového rozhraní mi to přijde dokonce i jako úmysl nebo neschopnost) a nespolehlivý. A je nadále nutno investovat do zvýšení stability, spolehlivosti a bezpečnosti, tak jako ve Windows.

    2)MSDN je sice možná v rámci možností relativně přehledná, nicméně to, že existuje obrovské množství (desítky, ne-li stovky nedokumentovaných funkcí systému) ke kterým nemáte za normálních okolností přístup, protože o nich nevíte, je už dávno známá věc.

    Co vám vadí na dokumentaci v Linuxu? Že je ke každému projektu zvlášť, nebo že je (většinou) v HTML, že na rozdíl od winApi je možno najít popisy funkcí a objektů i v hlavičkových souborech? Že s používáním hlavy je možno přímo v Linuxu najít nástroje, které umožňují efektivní, a rychlé třídění, vyhledávání, atd... dokumentace ve většině používaných formátů? Když s tím neumíte zacházet, pak si nestěžujte.

    3) Asi jste moc nečetl o čem se původně bavily. Kritika byla zaměřena na bordel, kterým je zaneřáděn samotný Visual studio. Měl jsem VS 6.0 Enterprise Edition a velice rád jsem ho zase prodal a vrátil se k práci s GCC, G++, GDB a ostatními GNU nástroji portovanými pod Widle. Dneska (pokud je to potřena) jsem schopen aplikaci pro Widle vyvíjet i pod Linuxem (a že je to možné a funkční je už dávno známá věc).

    Ale když už jste to nakousl. Asi vám unikl fakt, že vše co jste zde jmenoval najdete i v Linuxu Jen pár příkladů (nechme stranou .NET) :
    Co se týče Win Vista, je to katastrofa sama o sobě, už jen proto, že v ní nelze spustit většinu aplikací, které bylo možno spustit v předešlých verzích.
    subsystémů pro pro tisk najdete pod Linux několik, včetně jeho grafických nadstaveb. Např. já používám CUPS a poskytuje mi minimálně stejné pohodlí a funkce jako ve Widlích.
    S tím "Api pro uživatele" to snad nemyslíte ani vážně, přečtěte si prosím znovu co jste napsal.
    Na práci s grafikou najdete v Linuxu tolik programů, včetně (dobře dokumentovaných) knihoven, že se vám o tom ani nezdá. Mnohé z nich jsou začleněny do jednotlivých GUI systémů.
    Priorizace I/O operací - no a co jako? Linux zpravuje I/O operace mnohem efektivněji a lépe než Widle, nehledě na to, tyto (nebo podobné) operace má implementovány taktéž. Takže zase vedle.
    ACID transakční file system - Co to jako má být? Slyšel jste někdy o tom, že už dlouho existuje nějaký filesystém ext 3. Víte vy vůbec jaké jsou výhody, nevýhody takového systému a jaké jsou důvody pro jeho používání? Jestli toto všechno znáte proč to zde uvádíte?
    Modularita koderů/dekoderů - děláte si ze mě legraci, že jo?

    Mňo, nechám toho, mohl bych tak pokračovat do zítřka, a to asi nemá cenu. Ale přesvědčil jste mě, že toho moc o Linuxu nevíte (a kdo ví, zda něco víte o Windows), tak buďte tak laskav, nepapouškujte zde něco již tisíckrát omletého, co jste někde slyšel nebo četl, a použijte taky hlavu než něco napíšete.

    Nemusíte se obtěžovat s reakcí, protože dokud se nezlepší vaše informovanost Linuxu/Unixu nemá cenu o tom ani diskutovat.