Hlavní navigace

Wome... is your fwiend! - Témata označená nálepkou dev

  • Dvojitá alchymie II

    Podívejte se na všechny díly seriálu nebo na zdrojáky příkladu. Vítejte u druhého dílu mého seznamování se s formalchemy. Tak šup šup, git pull. A pro ty, kdo nečetli první díl: šup šup, přečtěte si první díl. Pozor pozor, nedávno jsem upravil cestu k databázi v development.ini o úroveň výš, takže bude sdílená mezi jednotlivými kroky. Buď ji přesuňte, nebo znovu vygenerujde initialize_faapp_db development.ini.
    25. 10. 2013 20:46 (aktualizováno)
  • Dvojitá alchymie

    Podívejte se na všechny díly seriálu nebo na zdrojáky příkladu. Před lety jsem v Pylons 1 napsal malou aplikaci, která byla vpodstatě CRUD s nějakou přidanou hodnotou. A protože nejlépe se něco naučíme tréningem, rozhodl jsem se napsat podobnou aplikaci s novými technologiemi, konkrétně frameworkem Pyramid. Ve své aplikaci jsem si sám napsal vrstvu, která zobrazovala a editovala ORM objekty…
    25. 10. 2013 20:46 (aktualizováno)
  • Zkratka k modelu

    Ve škole se mi hrozně líbil Smalltalk. A to proto, že to bylo takové obrovské prostředí, které bylo napsáno ve Smalltalku, všechno to v tom běželo, když jste programovali, tak jste vlastně byli přímo v tom systému, a rozšířili jste ho o to, co jste tam napsali. (Disclaimer: Moje znalosti už tenkrát byly strašně povrchní, takže něco v tom naprogramovat – to ano. Ale jak se řešily takové drobnosti, jako bezpečnost, to jsem ani tenkrát neměl šajnu. Tenkrát mě to ani nezajímalo.) Proč to tady píšu?
    26. 5. 2013 20:03
  • We need doers in our movement

    V reakcích na můj předchozí příspěvek se objevily názory (za které tímto děkuji), že bych měl spíš všude v kódu promítnout tu změnu, která se stala na úrovni databáze, čili přejmenovat si sloupce i ve své aplikaci. Já jsem se původně vůbec nechtěl pouštět do jakéhokoliv popisu situace, ani toho, co mě vedlo k tomu, dělat to tak, jak to dělám. Mě ta reakce vlastně překvapila natolik, že jsem ani hned nedokázal patřičně reagovat, a vysvětlit proč to tak dělám. No, aspoň jsem si to v hlavě utřídil.
    19. 11. 2012 21:07 (aktualizováno)