Hlavní navigace

Názor ke článku PHP Jet - Formuláře od Mirek Marek - Díky za dotazy 1) V dnešní době už umí...

  • 24. 1. 2023 8:12

    Mirek Marek

    Díky za dotazy

    1) V dnešní době už umí validovat formulářová pole přímo prohlížeč. Tedy není nutné se s tím trápit a doplňovat JS. Ovšem absolutně nic nebrání frontend udělat na jakékoliv technologii a doplnit tam cokoliv. View není integrální součástí Jet, ale je to v aplikačním prostoru s tím, že v základu je tam Bootstrap, ale vývojář si snadno může udělat cokoliv.
    V rámci Jet je de facto model, který přenáší informace z view aplikace do view prvků samotných. Jak budou prvky vypadat, to už je čistě jen na vás. To Jet jakkoliv neurčuje.

    2) Ano,. porovnávám neustále. Pokud bude zájem, udělám opět srovnávací článek.
    Každopádně toto je výsledek dvanácti let praktického používání. A používání na projektech, které jsou hlavně o formulářích.
    Především porovnávám pracovní efektivitu. A proto jsem vytvořil Jet. Jsem schopen v něm pracovat daleko efektivněji a dělat lepší aplikace (za méně času) než v čemkoliv jiném.
    Dokonce jsem se opakovaně setkal s tím, že má konkurence kroutila hlavou (pomyslně i doslova) a ptala se jak je možné určitou aplikaci a projekt vyvinout v takové kvalitě, rozsahu a tak rychle ... A já tu odpověď na otázku "jak" teď postupně uvolňuji do světa.
    To nejsou subjektivní věci, ale měřitelné - reálná praxe.
    V Jet platí, že méně je více: méně času, měně starostí, méně zdrojáků, méně složitostí = lepší projekty za lepší čas.
    Články budu vydávat cca každé dva týdny a dostanu se určitě k dalším a dalším porovnáním.

    3) Děkuji za pochvalu ;-)
    Ono je to ve své podstatě logické ... Entitu zakládáte tak jako tak. Jen jednou z adminstrace, jednou z REST API, jednou z importu.

    Proto formuláře nejsou zaměřené na vizuální prezentaci formulářů. To je sice také věc důležitá a v Jet propracovaná, ale jiná.
    Jet Form je o práci se vstupy. A proč ty vstupy omezovat jen na to co pošle uživatel z formu, když vstup je stále vstup a je irelevantní, kde je zdroj? Validační pravidla pro entitu jsou vždy totožná. Tedy není žádný důvod mít víc validací - to je vlastně neefektivní to tak dělat.