Hlavní navigace

Názor ke článku PHP Jet - Dependency Injection, továrny a tak dále od Jan Judas - Nezlobte se, ale takovýmhle tónem v diskusi pokračovat...

  • 16. 2. 2023 6:40

    Jan Judas

    Nezlobte se, ale takovýmhle tónem v diskusi pokračovat nechci. Stále vás považuji za rozumného člověka a nerad bych, aby se diskuse zvrhla v osobní útoky jako např. u pánů dw nebo greenlinuxguru.

    Jinak souhlasím s tím, co napsal BoneFlute - pokud sám tvrdíte, že technický argument má být podložen čísly, tak byste to měl udělat. Vy tvrdíte, že "DI je mýtus", ale nepodložil jste to vůbec ničím, pouze vašimi dojmy a pocitem - a to je prostě málo.

    PHP ani weby mě neživí, takže čísla, která byste si představoval, vám bohužel nejsem schopen poskytnout. Ale pracuju už 10 na stále stejném produktu v Javě - a části, které byly psány vaším způsobem, vykazovaly pokaždé stejný živostní cyklus: rychle napsáno, ale údržba a přidávání dalších funkcí pak šlo čím dál pomaleji, až se to nakonec zadrhlo úplně a muselo se to přepsat do příčetnějšího návrhu. Části, které používaly best practices jako DI a SRP, sice ze začátku trvaly napsat o něco déle, ale čas na přidání dalších funkcí je konstantní a se zvětšováním projektu se nijak nezvyšuje.