Hlavní navigace

Názor ke článku PHP Jet - Dependency Injection, továrny a tak dále od kvr kvr - Kromě toho, že naprosto souhlasím s tím, co...

  • 16. 2. 2023 1:49

    kvr kvr

    Kromě toho, že naprosto souhlasím s tím, co napsali Jan Judas a BoneFlute, tak jenom ve zkratce:

    $price = $product->getFinalPrice­WithVAT();

    Tohle nevypadá na velký projekt, to se zhroutí už když budu mít zákazníka v jiném státě (jiném daňovém pásmu). Doplňte si tam Brazilský daňový systém a jste totálně v háji. Pokud si tedy neuložíte sourceAddress a zákazníkův shippingAddress (a spoustu dalších detailů, které Brazilský daňový systém ovlivňují) někam do Product před zavoláním funkce, což by v Php fungovalo (neznamená, že je dobrý pattern). Můžete argumentovat, že Brazílie je daleko, ale požadavek na EU je rozhodně běžný.

    class Application_Admin ... static init()...

    A co když ten modul budu chtít použít někde jinde a jenom změnit logger nebo authentication filter? Jsme zpátky u toho - píšete o velkých projektech, ale nemáte ani kousek reusability.

    Rozdíl je právě v tom (jak píše BoneFlute), že vaše verze bude fungovat do nějaké míry a možná bude i rychlejší. Ale jakmile zákazník přijde s netypickým požadavkem, tak konkurence změní komponentu v DI, zatímco v Php-Jet se bude přepisovat kód, který bude fork-em původního kódu odjinud (pokud tam bude vůbec nějaké sdílení), což s sebou přinese šílené náklady vůbec na udržitelnost.