Hlavní navigace

Názor ke článku Mentalita linuxových fanatiků... od D.A.Tiger - [47] [54] Windows za 1500,-? No nevím. V obchodě...

  • 17. 11. 2007 0:44

    D.A.Tiger (neregistrovaný)

    [47] [54]
    Windows za 1500,-? No nevím. V obchodě s pc technikou jsem viděl XP Home něco kolem 2000,- a Profesional jsou víc jak o litr dražší.

    Jinak osobně mám Linux radši jak Widle z např. z těchto důvodů :

    Ještě se my nestalo, aby sám o sobě (nebo vinou chybné aplikace), spadl kompletně celý systém.

    Mám přehled nad tím co je v systému nainstalováno a spuštěno (včetně nejrůznějších oprav a aktualizací)

    Nepotřebuji firewall (A to opravdu - nejsem server), není tolik virů a vůbec jsem se nesetkal se spywarem, atd... Mám dokonalý přehled nad tím co mi do systému leze a co z něj jde ven. Nesetkal jsem se v Linuxu s žádnou uživatelskou aplikací, která by mně špehovala ( např. bez mého vědomí posílala informace o mém systému někam na net, atd...). Tomuhle říkám soukromí a bezpečnost.

    Díky projektu Wine a dalších, na něm založených, rozjedu 90% aplikací, které jsem používal pod Widlemi

    Linux není vůbec dokonalý. Ale dává mi k dispozici mraky nástrojů jak jej k dokonalosti dovést (alespoň podle mých vlastních představ)

    Autoři Linuxu, a mnohých distribucí (včetně té co používám já), se nesnaží předvídat (nebo dokonce vnucovat) co uživatel potřebuje, nebo co je pro něj dobré a co ne.

    Atd... Pokud srovnávám Widle s Linuxem najdu spoustu takovýchto příkladů, protože až do nedávné doby jsem používal Widle i Linux. Teď používám jen Linux a od té doby se můj psychický stav výrazně zlepšil ;)