Hlavní navigace

Názor ke článku Mentalita linuxových fanatiků... od murzim - Nech to byt. Ve svobodnem svete, existuje svoboda...

  • 14. 11. 2007 18:06

    murzim (neregistrovaný)

    Nech to byt. Ve svobodnem svete, existuje svoboda volby. Ve svete IT si myslim, ze ta volba je dokonale propracovana. Nikdo Te nenuti pouzivat to, ci ono. Diky neustalemu narustu svobodnych programu a OS ma kazdy moznost volby.
    Chci pouzivat Windows, tak je pouzivam. Chci pouzivat Linux tak pouzivam Linux. Libi se mi FreeBSD? Tak si nainstaluji FreeBSD. Proc stale mluvit o tom, jak je vse kolem spatne zarizene? Nadavat na to, ze nekdo neco neudelal a sam pro to nehnout ani brvou?
    Je to podle me pokrytecke, stejne jako nadavat na vietnamske obchodniky, ze tu nabouravaji nas trh a v zapeti na to jit a koupit si u nich bundu a tenisky.
    Mame preci svobodu volby - tak proc se dohadovat ktery system je lepsi a ktere distro oproti ubuntu obstoji.. :-) Je to jako ve skolce na pisecku, kde se deti dohaduji o tom, ktery trakturek ma lepsi barvicku a ktery nakladak je lepsi nez traktor.
    Mysleni svobodneho cloveka smeruje k pomoci ostatnim. K zdokonalovani toho, co pro me ma smysl. Nelibi se mi neco? Mam moznost - bud to zmenim a udelam tak jak si to predstavuji, nebo to prijmu, nebo zkratka jdu jinam a pouziji to, co mi vyhovuje. Nadavanim nikdy nikdo nic nevyresil. Naopak spise se toho spoustu pokazilo.