Hlavní navigace

Názor ke článku Mentalita linuxových fanatiků... od Dzaky - Fanatické diskuse Widle vs. Linux mě nelákají a...

  • 14. 11. 2007 11:18

    Dzaky (neregistrovaný)

    Fanatické diskuse Widle vs. Linux mě nelákají a vyhýbám se jim jako čert kříži. Osobně používám oba systémy, jsem student a nemám tolik času "hrabat" se v Linuxu aby vypadal a dělal přesně to, co chci já. Prakticky, přiznávám, s ním teprva začínám a prostě stále potřebuji Widle, na rychlou a "bezproblémovu" práci než si Linux upravím tak, jak chci já. Ale výhody a nevýhody obou systémů podle mě:

    Widle:
    + snadná a rychlá instalce systému
    + pro BFU snadná správa systému
    + bezproblémová a rychlá instalce jakýchkoliv programů
    - cena a licenční politika M$
    - viry, malware, spyware a podobný "hnusy"
    - "ten jehož jméno nevyslovujeme"

    Linux:
    + hmm, hodně. vše již tady bylo asi řečeno
    + cena
    - pro mě zatím "složitá" instalace a nastavování programů

    Každopádně CHCI přejít na Linux. Prostě cítím potřebu změny a vím, že pro tu trochu práce kterou dělám (IM, Mail, internet, vývoj webových aplikací, úpravy fotek a Ragnarok) Linux bohatě dostačuje a (stále)věřím, že už nebudu muset stále řešit viry, malware atd...

    Linux se na desktop prosadí v momentě, kdy bude existovat distro, které je pravidelně vydávané v nové verzy, má spolehlivou podporu a široký okruh uživatelů ale PŘEDNĚ jednouduchou a přehlednou instalci jak OS tak dalších programů. Lidé potom možná opravdu pochopí, že nemusí utrácet peníze za OS na kterém si zahrají Solitair, napíšou nějakej ten dokument, pokecají s přáteli přes IM a občas i zabrouzdaj na netu.