Hlavní navigace

Historie nebo Budoucnost?

7. 9. 2007 23:32 (aktualizováno) ghavelka

Jelikoz se posledni dobou bere vsechno moc vazne a hodne lidi je zralych na psychiatra (to se vi, ze mam poruchu osobnosti :) ), tak jsem se rozhodl napsat mensi clanecek pro pobaveni (ikdyz nekoho asi spis pobourim, proto se chci dopredu omluvit, jestli clankem nekoho urazim, berte to prosim jen jako spatne povedeny vtip*). Cely clanek je opravdu psan jako humorny, tak si z toho prosim nic vazneho nedelejte, ale zkuste se zasmat (vetsine z vas to asi chybi, protoze chodite na root, abyste se hadali a vyvolavali bourlive diskuze :) ).

Jeste mala poznamka: Pise se rok 2020 (kdybyste nevedeli :D )

Soucasna smery, aneb, kam jsme se to dostali:

TUXJUTSU

Jiste mnozi z vas znate, rekneme, bojove umeni ninjutsu (kdyz ne, tak slovo ninja vam neco rika urcite), vyznavacum tohoto zivotniho stylu se v cestine rika stinovi bojovnici a v jejich stopach zacali pokracovat v roce 2007 bojovnici tuxe, kteri si rikaji Tuxjove (Ninja → Tuxja). Jestli se ptate, kde to zacalo, tak se podivejte na tento zaznam v blogu . Dotycny zacal davat do schranek CD s Linuxem a par lidem se to zalibilo, tak se naucili uceni Ninju + pridali si par dovednosti (take zmenili obleceni, nechali si udelat kostymy tucnaku, pricemz v zobaku maji prihradku na CD s Linuxem). Tito bojovnici vam vlezou do bytu oknem (napr. kdyz zrovna tvrde spite, takze z patku na sobotu :) ), nastartuji pocitac, kde maji dopredu zjisteno, ze pouzivate nelegalni windows a nainstaluji vam linux (samozrejme necekejte dual-boot). Dalsi den se vzbudite a jelikoz si po patku nic nepamatujte, tak po zapnuti pocitace si maximalne reknete: „Co jsem to zas vcera kua udelal…“

DEVELOPERISMUS

Tento smer vyznavaji tzv. Developeri. Tito developeri mohou dosahnout prozreni az po smrti, kdy se nachazeji v tzv. bardu (jejich uceni se vyvinulo z tibetskeho buddhismu). Zpocatku, kdyz developeri zemrou, tak vidi pouze tmu (okno je zavrene) a nic jineho, ale muzou myslet, aproto uvazuji nad penezmi, ktere vydelali na zemi a zanedlouho si uvedomi, ze jim jsou vlastne penize ted na nic. V tom se otevre mala skulinka okna a zacne prosvitat svetlo, najednou prestane existovat cas, prostor a windows. Okno se uplne otevre a developer je osvicen, ale jeho cesta neni u konce. Totiz, aby dosahl uplneho vyvobozeni, tak se pristi zivot narodi jako Linuxak, ktery vi, ze vse je lepsi otevrene…

Linuxaci a Windowsaci jsou alkoholici:

Samozrejme, ale kazdy preci obcas musime utect od svych problemu, nuze posudte sami jaci jsou gurmani:

Linuxaci pijou kvalitni whisky Pim Gweam (obcas cteno jako Penguin, tedy tucnak). Kdyz jdou vetsinou Linuxaci z hospody, tak nejsou schopni ridit a jelikoz jsou vzorni ridici, tak si zavolaji Tuxi (obdoba taxi, ale auto pouziva Linux).

Zatimco Windowsaci pijou okenu (nevim, co porad maji s temi okny…) Vetsinou maji do hospody s okenou vstup zakazan, proto chodi do tzv. domu z oken (proste sama okna).

Soudni spory Applu:

Apple zvitezil v posledni dobe dva spory a to tyto:

Prvni cerv (typ pocitacoveho viru) nevznikl v r. 1978, ale o nekolik tisicovek let drive, protoze Jablka (Apples) byla cerviva odjakziva.

McDonald zacal prodavat menu nazvane Apple X (Specialni odruda jablek, ktera je kulata, ma prumer 10 cm a uz do nej nekdo kousnul). Apple upozornil na velkou shodu a take: Apple Mac OS X → Apple Mac (McDonald by se dal prepsat jako MacDonald) X

Hip-Hoperi:

Kdyz prisli Tuxjove s napadem davat CD do schranek, tak to okopirovali i hip-hoperi a davali jejich hudbu do schranek (kvuli tomu se zacali delat specialni kontejnery na CD, popelnice byly totiz preplnene). No a to by nebyly oni, aby neukazali jejich grafitti umeni na schrankach a tak bylo mnoho z nich obzalovano z narusovani osobniho majetku. No, zbytek hip-hoperu si byl stezovat do ulic a nak tak se tam pozabijeli, jelikoz se jim podarily propasovat nasledujici zbrane pres policii, ktera mela nad akci dohled:

  • 1× nuzky na nehty
  • 1× svetelny mec
  • nekolik AK-47
  • a protiletadlove delo (ano, i to se da jiz v US koupit bez povoleni)

Linuxaci Fetishaci:

Az tak daleko bohuzel zasla laska nekterych vuci tucnakum. Sex s tucnaky (samozrejme v tech statech US, kde je to povoleno) a take oblekani se do tucnacich kustymu.

2 nejznamejsi internetove svetove stranky byly:
FuxTheTux.com
TuxCanAlsoSux.com
A jedna ceska:
ParPtakUvZobaku.cz

Jejich heslo je predelana fraze
YHBT. YHL. HAND. (You have been trolled. You have lost. Have a nice day.) na You have been tuxed. You have loved. Have a nice day.

Hnuti Hare Tux:

Tedy pej jmeno Tuxovo (obdoba hare krishna). Je to jednoduche, chodite po mestech a zpivate mantru Hare Tux. Ale musite dodrzovat take urcita pravidla a byt oddani Tuxovi. Uvedu jen par:

  • Kazdy radek kodu, ktery napisete musite napsat pro Tuxe.
  • Tux je nepomijivy, oddejte se mu a dosahnete jej.
  • Tux je lepsi, nez jakekoliv drogy (hlavne ty rozsirujici vedomi, mohli byste totiz uplne zmenit zivotni styl anebo byt nebezpecni pro spolecnost)
  • Odted budete jist jen vegetarianskou stravu (prece nemuzete jist neco podobneho tucnakum)

Situace na Blizkem vychode:

Od te doby co predal ArchAndel Pacman tuxovi zdrojovy kod programu vybuchni, tak se na satelitnich snimcich neobjevuji zadne znamky zivota.

Vyroci Ubuntu:

Letos byla vydana distribuce zalozena na Ubuntu s magicky cislem 50000 (preji vam, at se dozijete nejmene stovky).
Za ty nejznamejsi distribuce mohu jmenovat:

  • BLBuntu: K ovladani bohate postaci dvojtlacitkova mys (vhodne pro prechod z windows)
  • TRIPbuntu: Za par minut se vas mozek naladi na vlny podobne pri uziti LSD.
  • SHAMbuntu: Obsahuje nejnovejsi meterologicky software, takze si staci zjistit, kdy presne bude prset a 5 minut pred zatancit tanec pro privolani deste (samanem uz muze byt kazdy, i vy ;) )
  • PORNbuntu: Nazev mluvi za vse, upravena verze apt-get (porn-get stahuje misto programu porno). Zajimave je, jak muzete podporit tento projekt. Totiz zakoupenim semenu-odolne klavesnice (Ano! Uz zadne ulepene klavesy).
  • RAPbuntu: Vyberete pisen, kterou chcete prezpivat a program pro vas nahodne vygeneruje text (v posledni verzi pribyla moznost zadat jmeno rappera, proti kteremu chcete pisen nazpivat (tzv. disstrack)).

Tak to je asi vse, doufam, ze jsem nekoho pobavil (anebo nasral :D).

*Opravdu nechci urazet zadny nabozenske smer, uceni, operacni system ci nejake instituce. Proto opravdu berte vse, jako humor…

Sdílet