Hlavní navigace

Názor ke článku O Windows, sedmičke a nevzdelanosti od Slavek Samal - Helejte, pán Elven, já jsem sterej Windowsovej síťovej...

  • 26. 10. 2009 0:40

    Slavek Samal (neregistrovaný)

    Helejte, pán Elven, já jsem sterej Windowsovej síťovej administrátor. A pracuju u Němců, takže u nás si na ňáký Visty nepřijdete (aspoň do roku 2012, no a pak už tuplem ne). To je fajn, ne? Má to ale háček: po těch dlouhejch letech u Windowsu, kdy jsem i (soukromé kamarády) kolegy muzikanty v devadesátých přesvědčoval, že Woknous jsou OK (levnější od Macků), jsem už leta doma na Linuxu. Otázkou je proč, když nemám problémy ani s cenama licencí, ani s dostupností aplikací. U mne je to tedy duševní vývoj. Podobně se delší dobu snažím klienty pomalu přesědčovat, že by to šlo i trošku jinak - a jde to pomalu, ale snažím se pomalu mazat Win a učím klienty slušnosti v používání sw (ono +8.5 tisíce za MS os+ MS office+antivitir je docela porce) a pokud tedy už není OS MS, proč nejít jinam, že? Ale mám prostě pocit, že horujete za Linux na (většinově) linuxovým serveru trochu zbytečně = něco o nošení dříví do lesa.
    Já bych strašně rád četl nějaké výsledky typu "Elvenovi se podařilo migrovat školu/organizaci z MS na Lin" nebo podobně... Zatím mi to přijde jako dětská hra, kdy máte další distribuci, která je sice vaše a hezká, ale v tom bordelu, kdy máme MS k zatracení s moc procenty (nechci ho zrušit, jen drasticky snížit procenta), je vaše činnost IMHO kontraproduktivní.
    Na téma Visty je zbytečné se rozepisovat, ale na téma W7 píšete "Neviem. Priznám sa, že neviem." Já mám CD instalačku Visty jako podšálek, W7 zatím zůstává těsně vedle v obalu (přišla mi nedávno od MS an edovolím si jí úplně zatratit), ale to není to podstatné. Spíš se pořád ptám, proč nepomůžete mainstreamu Ubuntu, když Vaše články nejsou tak moc specifické? Nevidím ve Vaší distribuci nic navíc, protože aplikace nepíšete, takže stejně je OS jenom základna a stejně uživatel potřebuje hlavně aplikace - a ty jsou shodné.