Hlavní navigace

Názor ke článku O Windows, sedmičke a nevzdelanosti od Ondra - Po roce a půl jsem opustil Vistu x64,...

  • 25. 10. 2009 23:03

    Ondra (neregistrovaný)

    Po roce a půl jsem opustil Vistu x64, která vydržela celou dobu, jediný problém byl po upgradu CPU kdy se tomu nelíbily DRM certifikáty či co a každou chvíli padala služba pro TV kartu. Nicméně po smazání složky z profilu vše fungovalo cajk. V porovnání s XP jsem nemusel 4x do roka reinstalovat. Systém se nezpomaloval. A ano, na mém PC běhal před upgradem rychleji jak čisté XP.

    Nyní jsem nainstaloval W7 (x64 Profi z MSDNAA). Je to Vista dotáhlá k dokonalosti. Stejně svižná (ne-li více), nový taskbar, ...

    Před týdnem mi konečně přišel disk do tabletu (Lenovo X41 Tablet). Do té doby jsem bootoval Ubuntu z flashky. Jediná softwarová klávesnice v synapticu byla Kvkbd. Po změne layoutu HW klávesnice popisek SW kl. zůstal původní (qwerty), tudíž jsem psal poslepu plus při psaní z horní řádky padala. Milerád jsem hodil instalačku W7 na USB (narozdíl od Ubuntu jsem překopíroval soubory a spustil bootsect.exe, nemusel jsem používat další nástroj), za 3/4 hodinky nainstalováno (pomalý disk). SW klávesnice výborná, handwriting ještě lepší. Dále Visual C# Express a MS OneNote - dohromady jsem za software dal 0,- stejně jako v případě Linuxu a mám vše legálně, ale mám výborný systém který nepadá, vše v něm funguje, obsahuje dokonalé IDE pro výborný jazyk a dokonalý psací nástroj. Linux má co dohánět (kdo to nezkoušel tak pls neodpovídejte).

    Dále jsem zapnul na disku komprimaci na úrovni filesystému a celý tento systém má zabráno pouhých 10GB. Linux by měl míň, ale musel bych mít aktivní připojení k netu všude, abych mohl vždy "doinstalovat tenhle balíček". Ve Windowsu mám vše potřebné po ruce.