Hlavní navigace

Názor ke článku Linuxák sa pokúša používať Windows... od EuGenio - Bože! Kolikrát jsem viděl stejný článek v opačném...

  • 26. 7. 2010 10:42

    EuGenio (neregistrovaný)

    Bože! Kolikrát jsem viděl stejný článek v opačném gardu, tedy že se uživatel Windows snaží přejít na Linux a nejde mu to, protože se tam něco chová jinak než ve Windows. Takže několik poznámek od člověka (podle podobných článku mám pocit, že jsem asi výjimka nebo exot), který bez jakýchkoli problémů používá Linux (Ubuntu) i Windows (XP a 7).

    1) Windows XP jsou 8 let starý systém. Je dost možné, že vyšly dříve, než tvoje deska a tak se nediv, že ovladače zrovna na tvoji síťovku neobsahují. Zkus tam schválně hodit nějakou distribuci z roku 2002 a testni, jestli ti ta síťovka v poho pojede.
    2) když chceš pracovat s ODF, tak si nainstaluj Open Office. Tvůj krok, sice nainstalovat MS Office 2007 považuji za zcela zcestný.
    3) Ad ovladač na grafiku a .NET. Kdybys nebyl líný, tak bys zjistil, že .NET vyžaduje Catalyst Control Center, nikoli driver samotný. Pokud máš něco proti .NET, stačí nainstalovat pouze driver (na stránkách ATi jej lze stáhnout samostatně hned vedle kompletního balíku)
    4) Abys obdržel všechny možné Service Packy, musíš mít většinou produkty MS legální a registrované, jinak máš peška. Je možné, že jsi použil legální WindowsXP (mohli se ti někde válet), ale že by sis pořizoval kvůli "zkoušení" legální MSO2007 za minimálně 1500Kč, to ti prostě nevěřím. Takže napřed si pořiď legální software a až potom sháněj service packy.
    5) A to s tím VLC, otázkou na restart (ta je vskutku otravná) a tvrdým resetem, to už je fakt vrchol, a nezlob se na mě, stupidity.

    Nevím, co si o tomhle článku mám myslet. Nejvíce se přikláním k názoru, že je to pokus o flame nebo výlev zhrzeného ušlápnutého linux geeka. jestli chceš radu, neotravuj se s 8 let starými windows, na ODF nepoužívej MS Office a vůbec, Windows radši neřeš.