Hlavní navigace

Názor ke článku Je Linux ready pre bežných ľudí? od Kaa - [64] zajimave .. asi mam vetsi stesti. Jedu vpodstate...

  • 14. 7. 2008 13:29

    Kaa (neregistrovaný)

    [64] zajimave .. asi mam vetsi stesti.
    Jedu vpodstate na Fedore (ktera ale podle mne neni vhodna pro BFU).
    Kompu mam doma asi 6-7 (pocitaje kompy deti s dualboot a komp/TV v obyvaku). CPU pocinaje starymi P4/C4 a konce Core2Duo s chipsety i815, i845, i945, i965, iG33, iP35 (ci tak nejak) .. Grafarny Nvidia 5200, 5600, 2x7600(AGP+PCIE), 8600 a 8800 .. krome prvni shitovky bezi 3D desktop na vsech. jo a krome serveru bez graficke nadstavby s onboard vga :-)
    MSI BT USB Dongle mam asi 4-5 kusu .. jsou uvnitr 3 ruzne typy HW (dokonce 2 ruzne hw jsou v obchodne stejnem typu BToes2.0 a stejnem deklu). Vsechny bezi (nic divokeho jsem pro to nemusel udelat, snad jen zaskrtnout v yumexu ze chci ty veci k bluetooth :-) ) a muzu je i prohazovat (jen mi vznikne jiny BT device ke kteremu se paruje, takze musim znova sparovat periferie). Dokonce mam k serveru pripojene dongly 2 a kazdy na usb prodluzovaku vyhozeny do jine mistnosti, pripojuji pres ne PDA na inet. Pod Windows ma kazdy dongle jinou instalacku a kdyz je prohodim, napise mi to ze to neni hw ke kteremu bylo dodano a zacne funkce a rychlost limitovat. To jsem zjistil az kdyz jsem omylem zamenil zvenku stejne dongle. LOL .. zlatej tucnak tam takove hovadiny nejsou :-) To same u ruznych DVBT karet, pod windows tragedie, pod tucnakem nic neresim ..
    Uznavam ze BT se dost zmenil za posledni rok, takze pokud je ta zkusenost starsi, mohl byt pravdiva ..
    Drivery od vyrobcu:
    Obecne vzato, kdyz bude dostatek lidi, kteri si budou porizovat periferie ktere maji ovladac i pod jine systemy nez jen pro widlows, zacnou i vyrobci HW byt privetivejsi.
    Skener? Koupil jsem Canon Lide 25. Je levny, nepotrebuje napajeni, sviti si ledkami misto trubice, staci pro bezneho smudlu a chodi proste jen tak ze se pripoji ..
    Tiskarna? mno potreboval jsem inkoustovku, ani mi neslo o barvy, spis o moznost doplnovani zasobnicku. coz je problem. Takze jsem sahnul po Canon IP4200 a koupil si drivery TurboPrint. Ty dialogy sice nejsou tak krasne jako pod windows, ale nastavovat se tam toho da opravdu dost.
    Webcam? jo i ja mam jednu v supliku .. zrovna takovou, pro kterou podpora teprve vznika .. :-)
    to ze vznikaji drivery bez podpory vyrobce je spis zazrak .. kdyby ti pitomci vyrobci zkompilovali binarni modul a dali popis API aby to slo pak zaclenit jako kernel modul (jako to treba dela nvidia) tak je spokojenost na vsech stranach ..