Hlavní navigace

Názor ke článku Linux! Jedině Linux! aneb Napiš svému ministrovi od bart - [33] Tak naposled. 1. Už dál v této neplodné...

  • 23. 12. 2006 10:59

    bart (neregistrovaný)

    [33] Tak naposled.
    1. Už dál v této neplodné diskuzi pokračovat nebudu, už mně opravdu nebaví ti vyvracet co řekneš. A čekat na tvé další pokusi o démonizaci.
    2. Na unixech zákazník zaplatí 10kKč mnohokrát --> heh vzhledem k tomu že můj plat je 15 000 měsíčně, je asi jediná možnost že jsem nekvalitní člověk. Anebo se na mistrát usmálo štěstí a mají za hubičko co jinde za zlaté tele. No vidím to spíše tak že podle sebe soudím tebe, a je vidět kolik by sis asi řekl za práci :).
    3. dražší aplikace --> :) ty jsi tak vtipný, ony servery co mám na starosti fičí na linuxech, www,pošta, webmail, antispan, antivir, SQL(web,intranet), firewall, a za ani jednu věc nemuseli zaplatit. Ale prostě město na tom prodělalo, ooooo vtipné moc vtipné. Jen tak pro porovnání, kdybych si chtěl jenom ten pitomý firewall(Kerio), poštovní server(Kerio) pro daný počet licencí tak co dva roky přeplácí v řádu 100 000. A vzhledem k tomu že, už fungují na magistrátu nejméně 9 let na linuxu tak to máme ušetřených +-400 000 Kč. Tak to asi taky nebude tak úplně true :).
    4.dražší vývoj --> nevím , k tomu se nebudu vyjadřovat. Všechno něco asi stojí. U toho by to bylo spíše o efektivitě vynaložených nákladů. A můj názor je že z globálního pohledy je na tom lépe linux. Myšleno s tím málem co máme se dokáže nejen prosadit, ale hlavně i udržet.
    5.přeškolení adminů i uživatelů --> k tomu už jsem se vyjadřoval. Přeči si starší příspěvky.
    6.eště drsnější je heterogenní prostředí, kde člověk musí držet více týmů adminů, dělit mezi ně kompetence, koordinovat je.. --> Všeobecné , nicneříkající kecy.Proč ? Protože to co píšeš musíš vždycky.
    7.Dokumentace - zase totéž. Stačí dodat jsou jak špatné, tak i dobré. Jak u linuxu tak u windows. Jsem si jist že MS nevlastní patenet na rozum. :) A co se týče zdrojáku, heh v tom raději pomlč. :) slabina MS :)
    8. Vývojové prostředí --> no jsem rád že už nedémonizuješ VIm-em , že jsi vzal na vědomí existenci Eclipse, ale zkus mu věnovat víte času než zase začneš házet hnůj. Protože si myslím že zase mluvíš a máš o tom pouze povrchní informace. Každopádně, já jsem nové
    VS od MS neviděl. Ale kamarád progamuje ve starší verzi , no a co jsem ho tak sledoval a bavil se sním . Tak prostě, nezvývá než konstatovat. Totéž co jinde , ale v bledě modrém. Ale jak jsem řekl nevím o novém VS nic , a nechci tady použít tvůj způsob argumentace - plakat o nečem a nic pořádného přitom o tom nevědět
    9. .NET je prý šikovná myšlenka, ale o ASP si to nemyslím.
    10. PĚKNÉ VÁNOCE A HEPPY NEW YEAR :)

    PS1:sorry za češtinu - jsem disortografik