Hlavní navigace

Názor ke článku Linux! Jedině Linux! aneb Napiš svému ministrovi od ales pavel - Delal jsem hodne software pro vladni organizace, musim...

  • 15. 12. 2006 13:37

    ales pavel (neregistrovaný)

    Delal jsem hodne software pro vladni organizace, musim Vam rici, ze jestli se nekam hodi linux, tak prave tam. 95% uredniku je odkazano na mechanicke klikani, neb jim diskove pole nic nerika. Tezko z nich dostanete informaci typu, jestli to maji na "cecku" nebo na "decku" budou koukat jak jelita. Mechanicky opakuji klikaci cinnost kazdy den a beda jak jim se jim objevi nepredvidatelna situace (napr. vypnuty num lock, ted se nesmejte, to se mi u nich stavalo dost pravidelne)

    Nevidim rozdil jestli budou klikat v linuxu nebo ve windows, jedinny problem ktery vidim je nedostupnost nektereho specifickeho software, ktery si systematicky nechavaji delat pro windows, ackoliv by jim casto lepe vyhovovalo napr. webove reseni, ktere uz dnes neni az takovy problem udelat, diky java, php open source frameworkum.

    Ja sam bych nevahal ani chvilku a presel na linux, bohuzel moji zakaznici jsou vyhradne na windows, takze i ja musim vyvijet na windows ac silene nerad.

    Jedinna soucasna vyhoda windows je dnes jeho rozsireni na desktopech a take vice komercnich subjektu, kteri Vam za par korun vysvihnout nejaky ten softwarek, ale to je zase jen diky rozsireni windows. Je to skoda, ale pevne verim, ze soucasny student IT uz prevazne pracuje na linuxu...