Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Znova heslá? A majú význam?.

  • 21. 11. 2009 17:50

    anonymní

    [16] > Nic Vam nebrani, zadat, "nelogickou" odpoved.

    To samozřejmě dělám, ale v takovém případě to je mrhání prostředky na straně provozovatele i uživatele. Provozovatel ale zřejmě počítá spíš s tím, že tam běžný Franta uživatel zadá "logickou" odpověď.

    > PIN na SIM a bankovni kartu muzete zadat spatne jen nekolikrat; mate 3-10 pokusu, pak se karta zablokuje, pripadne znehodnoti. U SIM karty mate jeste moznst odemcit kkartu pomoci PUK, po 10 spatnych pokusech ji totalne zablokujete. Takze PIN je krtaky kod, ale nemuzete hadat dlouho, aby jste prosel vsechny kombinace.

    Samozřejmě, toho jsem si vědom. Abych prošel všechny kombinace u PINu, potřebuju 10000 pokusů. Anglická abeceda má 26 písmen, pokud počítám malá i velká písmena a číslice (speciální znaky vynechme), je to 62 znaků. Pokud má heslo 4 znaky, znamená to přes 14 miliónů kombinací. Podobný systém jako u PINů (samozřejmě jemnější, ne úplné zablokování účtu po pár pokusech) lze udělat i u spousty jiných aplikací, takže prolomení hesla hrubou silou je pak už docela problém. Já netvrdím, že hesla mají mít jenom 4 znaky a to ještě naprosto libovolné. Chci jenom říct, že bezpečnostní politika občas hraničí se zbytečnou šikanou uživatelů.