Hlavní navigace

Názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS) od Lael Ohpir - [204] WiFi a MPEG-2 viz [205]. Pokud používáte...

  • 8. 10. 2008 0:13

    Lael Ohpir (neregistrovaný)

    [204] WiFi a MPEG-2 viz [205]. Pokud používáte nelegální dekodér MPEG2, nevidím důvod, proč byte se pak měl pozastavovat nad pirátěním jakéhokoliv SW, rozdíl totiž neexistuje.

    Evolution ani Thunderbird není alternativa k Outlooku. Zkuste si nejprve zjistit, co Outlook umí (kalendář, kontakty, poštu, tasky, veřejné složky, custom formuláře, workflow, sdílené kalendáře, replikace objektové DB proti serveru, integrace faxu a DMS, a tisíc dalších věcí).

    Překonvertoval jste 30 (slovy třicet) dokumentů? Já konvertoval stovky tisíc dokumentů z WordPerfectu do MS Wordu, a to byla maličká firma. Zkuste někdy něco většího, než co máte doma.

    Hry přes Wine je nesmysl. Řada jich nejde, případně jde s problémy. Navíc i když se je podaří rozchodit, rozhodně to není procedura zralá pro uživatele.

    Co jsou to "doplňky z neznámé stránky"? ActiveX komponenty používají digitální podpisy. Původně se MSIE ptal, jestli instalovat nepodepsanou komponentu, ale teď už se pěkných pár let ani neptá, protože uživatel odklepne jakoukoliv pitomost. Bohužel ani instalace výhradně těch podepsaných komponent neřeší problém, protože jakákoliv komponenta může mít bezpečnostní díru. Viz RealPlayer, Sun Java, Adobe Flash, Apple Quicktime a další - pokud mají díru, máte problém, a výběr browseru vám fakt nepomůže.

    K-Lite Codec Pack je katastrofa. U jedné verze při seeku děsivě chrčí zvuk (zjevně se dekóduje něco, co se dekódovat nemá), další verze občas zmrzne při seeku videa, další verze při seeku desynchronizuje obraz a zvuk, atd. V podstatě je to pěkná ukázka kvality open source. Ještě mě pobavil Ogg Vorbis kodek, který měl zjevně resource leaks. Rád bych sehnal nějaký ne-open-source MPEG4 kodek, máte tip?

    Co myslím "nenejde alternativy na kopu aplikacii ktore pouzival"? Zkuste si najít slovenské učetnictví pro Linux. Kolik jste jich našel, v jaké kvalitě, s jakými referencemi a podporou? A co mzdy, sklady? A SW pro hotel (recepce, načítání tarifikace hovorů hostů z ústředny, kódování vstupních karet), restaurace (pokladní systém, kuchyně, recepty, sklad), tetovací salóny (ukáže tetování na vybrané části těla ve vybrané barvě, možná i na fotce zákazníka), kadeřnické salóny, chovné stanice psů, potápěče, bezmotorové kluzáky a ultralighty atd? Lidé obyčejně používají počítač, aby jim ulehčil práci. Vy možná brouzdáte inet, přehráváte MP3 a porno, a tím vystačíte. Typický uživatel ale používá svůj stroj k něčemu úplně jinému.