Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS).

  • 29. 9. 2008 8:19

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [184] Proč by na netbooku s Linuxem měly skončit Windows ? Ano možná v čechistánu, kde si MS vytvořil slušnou pozici na kradeném SW, ale ve světě tomu tak není, lidé jsou zvyklí koupit počítač jako hotové řešení připravené používat a nezabývat se instalováním nebo crackováním.

    Gui pro konfiguraci jsou spousty, některé jsou webové, některé ne, stačí si vybrat.

    Databáze i FS jsou data, jak psal diskutující výše, tak RPM je implementované taky databází. U dat to ani tak není problém. V praxi bych z havarovaného linuxového počítače dostal konfiguraci během pár minut, ze stroje s windows bych viděl pitvání registrů řádově na hodiny. V okamžiku kdy jde o domácí zavaděč her vás to trápit nemusí, ve firemním prostředí je čas peníze.

    Problémy s bankovnictvím například KB jsou takové, že byla využita MS java, která jinde nebyla k dispozici. Je to asi jako kdyby pro banku XY byl povinný plugin pro FF, který do MSIE taky nedostanete, a to je problém špatného návrhu.
    Když je IE podle vás tak zpětně kompatibilní, tak proč se v každé verzi stránka rozsype jinak ? Ona to bude spíše "kompatibilita".