Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS).

  • 29. 9. 2008 19:50

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [186] Proč by linuxové netbooky měly končit na kradených windows ? Vždyť cenoý rozdíl je minimální. Ano netbooky jsou nevhodné pro zpracování videa a vývoj ve visual studiu, ale je řada dalších věcí, na které jsou vhodné, jde o jiný segment trhu komplementární k notebookům.

    Ano, krade se po celém světě a všude jsou windows - to jde dohromady.

    Proč by webové gui mělo být nekvalitní? Spousta webových aplikací je na tom mnohem líp něž spousta desktopových variant (meebo versus icq) . Například pro přístup prostřednictvím pomalé linky je mnohem vhodnější než export vzdálené plochy.

    Konfigurace jsou data, u kterých je vhodné, aby byly čitelné.

    Důležité je PROČ se 10-15 procent stránek zobrazovalo špatně, mnohdy na W3 validatoru těžce vyhořely. FF je singlethreadový, ale stále rychlejší než IE. Celá instalace FF zabírala mnohem méně, něž někoilk málo záplat na IE, a v dnešní době stáhnout 6 MB není zase tak kritické.
    Mimochodem IE ještě nedávno implemetovalo CSS kompletně špatně (údajně MS něco iniciativně implemetoval dříve než vyšla specifikace), nepodporovalo korektně alfa kanál u PNG.

    Musím vás zklamat, FF centrálně spravovat LZE (v rámci active directory).
    Co se zobrazí ve verzi X nějak se ve verzi X+1 zobrazí nějak jinak a ve verzi X+2 nějak uplně jinak. To není zpětná kompatibilita (možná se tomu tak v MS newspeaku říká).

    To snad nemyslíte vážně, dělat web podle specifikací microsoftu? To je takhle v pondělí k večeru hodně povedený vtip :-D.