Hlavní navigace

Názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS) od Frantisek Koudelka - [181] Řeknu to ve zkratce, protože více nehodlám...

  • 28. 9. 2008 19:17

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [181] Řeknu to ve zkratce, protože více nehodlám trávit čas házením hrachu na zeď v této diskusi.

    Netbooky typu EEE se prodávají třeba proto, že je to přesně to, co uživatelé potřebují. Proč sebou člověk musí tahat 2,5 kilovou krávu, když může mít necelé kilo a k tomu výdrž kolem 4 az 6 hodin? Existuje spousta věcí na které se hodí a pak spousta věcí na které se nehodí ani běžný notebook ani netbook a jen málo věcí, kde se hodí notebook a nehodi netbook.
    Nemusíte mít mindrák, že microsft na tomto poli vyhořel.

    Tady není řeč o DB datech Oracle, ani o tom, jak ukládá data EXT3. Tady je řeč o formátu dat, konkrétně o konfiguraci. Spousta adminů se vždycky přikolní ke komentovanému texťáku než k blobu, stejně jako k rozumnému cli s možností kvalitního GUI.
    A to proč ? modelová situace: havárie HW (například shoří deska, chci rychle sestavit z odlišného náhradního HW náhradní stroj), mám možnost dostat se jen k datům, 20MB blobu reprezentujiciho registry mi pomůže jak mrtvému zimník ale z obsahu /etc/ mám možnost vydojit velké množství informace o tom, co a jak.

    Konkrétně nenávist k IE pramení z toho, že každá verze si stránku renderuje tak trochu jinak. Prohlížeče postavné na gecko i na webkitu stránku renderují všechny stejně, ale IE v každé verzi (5,6 a 7, nedejbože 8) stránku zničí pokaždé jinak. Taková konzistence teda stojí za to.