Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS).

  • 26. 9. 2008 18:13

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [171] Pokud systém startuje pomaleji, rozhodně to není tím, že by po uninstallu zůstávalo někde nastavení. Typicky to souvisí s tím, co je nainstalováno - konkrétně se službami, s programy spouštěnými při přihlášení uživatele, rozšířeními shellu, a s fragmentací disku. Pokud systém "zabírá čím dále více místa", nejspíš jde o uninstall informace k patchů a service packům, System Restore atd.

    V Registry je samozřejmě také systém. HKLM, HKCU, jednotlivé větve... Obsah komentovaný není, protože uživatelé do konfigurace nemají lézt ručně, ale přes konfigurační nástroje (nakonec konfigukáky v XML, konfiguráky OpenOffice, Oracle a řady dalších věcí na unixech nejsou komentované).

    Na položky s nic neříkajícími názvy si přece uživatelé bashe, perlu a vi nemohou stěžovat. Utility na "čitštění Registry" jsou nesmysl. Když jsme u toho, tak MS o obsahu Registry ví přesně tolik, co autor distra Linuxu o konfigurácích. Když něco zapíše další aplikace, MS nemůže vědět, co to je, obdobně jako autor distra nezná dodatečně zapsané konfiguráky v /etc.

    Mít systém kompletně pod kontrolou je věc znalostí - nástroje máte i ve Windows.