Hlavní navigace

Názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS) od Frantisek Koudelka - [172] Ale uninstall informace k patchům jako vždy...

  • 27. 9. 2008 10:18

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [172] Ale uninstall informace k patchům jako vždy smazat nejde žádnou čistou systematickou podporovanou cestou. S pomalým startem to tak je i po odinstalování. Jen si to vyzkoušejte. Defragmentace disku jako obvykle nijak výrazně nepomáhá (už jen představa FS s tak vysokou fragmentací mě v dnešní době děsí).

    Právě proto, že MS ví o obsahu registrů (teda když to říkáte), tak by měl existovat nástroj umožňující odstranit cizí prvky.

    Konfigurace Oracle a OOo je mi ukradená, protože svou přítomností nijak nezvyšuje velikost žádného obskurního registru ani ničeho podobného. Nicméně to nic nemění na čistotě konfiguračních dat v /etc. Navíc jakýkoliv XML konfigurák je lépe editovatelný než nedokumentovaný blob.

    Microsoft za ta léta svým přístupem umožnil vznik spousty prasácky napsaných aplikací, které jsou buď nekompatibilní, nebo po sobě neuklidí. A takového aplikace mají posloužit jako argument, že je nutné používat tuto platformu?

    Základní větve jako HKLM, HKCU a podobně je jedna věc ale větve s názvem v podobě hexa řetězce opravdu člověku nic neřekne. Nevidím důvod, proč by konfigurace neměla být komentovaná, stejně jako zdrojový kód.

    Jak můžu mít windows pod kontrolou, když MS ani nedodává kvalitní nástroj pro správu registru, neexistuje nástroj pro vymazání uninstall informací