Hlavní navigace

Android na iPhone

28. 4. 2010 13:40 (aktualizováno) Aleš Láník

Do naší kanceláře probublal postarší iPhone 2G, který však nikdo nechtěl používat. Důvodem bylo hlavně to, že byl blokovaný pro všechny tuzemské operátory a nikdo neměl energii proto to nějakým způsobem řešit.
To se však výrazným způsobem změnilo ve chvíli kdy se objevila zpráva o tom, že lze na Iphone nafleshovat Androida.

Hnedle v pondělí jsem se vrhl s vidinou dalšího robůtka do práce. Postupoval jsem podle blogu vývojáře, který tento hack vytvořil.

Jak jsem později zjistil byl návod určen spíše pro pokročilejší uživatele iPhone, protože jednotlivé body návodu se sestávaly z kroků jako např. „zkopírujeme soubor xxx do /private/var na zařízení“ popis toho jak toho dosáhnout už ale chyběl.

Pokud se do podobné akce chce také vrhnout doporučuji dopředu jailbreak-nout váš iPhone přes cydia do něj nainstalovat openSSH, stáhnout si itunnel aby ste se na telefon vůbec mohli ssh-áčknout a poté postupovat podle návodu zde.

Nicméně dle mého názoru není o co stát.

  • Wifi se připojí, ale internet nefunguje. Na videu internet očividně funguje, předpokládám, že mám problém s ovladači k wifi.
  • Tlačítka jsou poměrně podivně rozvrženy. Toto je způsobeno především v tlačítkové skromnosti iPhonu, která by se dala vyřešit instalací nějaké grafické nástavby.
  • Driver pro kameru prozatím není
  • Nepřišel jsem také na to jak telefon korektně vypnout, po úporném snažení jsem nakonec rezignoval a telefon natvrdo vypnul pomocí kombinace tlačítek Home+power+volume down.

Možná v dalších vydání se podaří autorovi vytvořit smysluplný image pro iPhone, ale prozatím je Android na iP pouze nepoužitelná zajímavost.

Nicméně však pojímám k autorovi velký respekt za jeho dozajista tvrdou práci.

Pokud v budoucnu vyjde nová vylepšená verze určitě ji vyzkouším, do té doby si ale raději budu hrát se svým současným HTC Desire-m.

Sdílet