Hlavní navigace

Názor ke článku Malina v komerčním provozu - část první od NULL - Každá mince má dvě strany. Každý si může...

  • 27. 4. 2016 22:48

    NULL (neregistrovaný)

    Každá mince má dvě strany. Každý si může psát co chce, ale když už to pak zveřejní, tak riskuje, že pokud tam budou nějaké chyby, tak ho za to může někdo popotahovat. Ono totiž pořád není ještě tak jednoduché publikovat a když už někdo úspěšně publikuje, tak to má nějakou váhu a evidentně ani v době automatických oprav v elektronických dokumentech to asi není pro některé jen tak. Osobně bych místo snížení standardu byl pro zvýšení úsilí.

    Ale termín GrammarNazi, pokud to chápu správně, je ne pro ty, kdo někoho upozorní na chyby v textu, ale pro toho, komu až dojdou argumenty, tak se začne ohánět gramatikou i za jeden překlep a navíc nebo za takové voloviny, jako třeba že jednu spojku použil 2x hned ve dvou větách za sebou, což se taky nemá podle správného slohu. Však i podle té citace ale, se jedná o užití diskuzi, ne v publikovaném textu.

    "GrammarNazi například využívá -----náhodné překlepy------ k agresivnímu zpochybňování kulturnosti a celkové intelektuální kapacity -----ostatních ------------ diskutujících--------".

    Samozřejmě hodnocení gramatiky textu by mělo být slušně a věcně, bez nějakých zbytečných výlevů.