Hlavní navigace

Názor ke článku Jak jsem byl napaden od Justas - [9][12] Souhlasím s tím, že skutečnost, že páni...

  • 3. 3. 2008 11:11

    Justas (neregistrovaný)

    [9][12] Souhlasím s tím, že skutečnost, že páni novináři si vymyslí slovo nebo existujícímu z neznalosti dají jiný význam, by nemělo znamenat, že budeme tu chybu papouškovat dále.
    Nicméně jistě není ideální ani varianta, že člověka, který z neznalosti použil nesprávnou verzi, jízlivě setřeme či s pocitem vlastní převahy zesměšníme (zejména pokud tím dáme najevo, že sami ve významu toho slova nemáme jasno). "Buď konzervativní v tom, co odesíláš, a liberální v tom, co přijímáš," říká se v jednom dnes již polozapomenutém dokumentu zvaném Netiketa.

    [16] To nepochybně nikoli; nicméně si uvědomme, že velmi dlouho platilo, že cracker musel být zároveň i hackerem (i sociální inženýrství je jistý druh hacku). Pes kočkou nebyl nikdy. A nepochybuji o tom, že pro každé slovo používáte jeho precizní význam, a to i v oblastech, kde si jste sám ne stoprocentně jistý.

    Výslovně ale přiznávám, že pohybujeme-li se v prostředí, kde je zvykem rozdíl mezi pojmy dodržovat, je jeho nerespektování možno považovat za "fouks pas", jak říkáme my fonetici :-)