Pro přípravu sekané nejprve potřebujeme pořídit stabilní mleté jádro. Je možno pořídit jádro distribuční, například z oblíbené distribuce Globuntu. Fajnšmekři si někdy pořizují vanilla maso a kompilujou si ho sami.
Do repozitáře s jádrem dále přidáme síťovou vrstvu nakrájenou na malé pakety. Zde je výhodné použít čtyřvrstvou cibuli TCP/IP namísto sedmivrstvé ISO/OSI.
Jako low-level ovladače hardwaru pro jádro použijeme kombinaci rohlíků, disassemblovaných v mlíku a několik hrstí strouhankového kódu. Celé to pak zastřešíme pomocí několika spojovacích perlovských skriptů založených na oblíbeném modulu Slepice::Vejce.
Navrch přidáme špetku boot loaderu. Jelikož se jedná o svobodnou sekanou, nebudeme ji zatěžovat česnekovými a podobnými patentovanými částmi.
Sekanou pak zamícháme, vytvoříme tvar dle libosti (ovál je pro klikače) a commitneme do trouby.
Sekaná je open-source produkt, ale o přeložený výsledek není dobré se s nikým dělit.
Pěkné. :-D
Ano, přesně takovou sekanou mám nejraději - mimo to jsem asi fajnšmekr, protože podle mě je nejlepší čerstvé Vanila maso přímo od řezníka Torvaldse. mohu jen doporučit :-D
A pak, že Linuxáři nemají smysl pro humor (narozdíl od jiných ;-) )... Jen by jste mohl ten svůj blog nějak pojmenovat.
Já osobně rád přidávám trošku zdravého jedu na krysy. Zejména při přípravě "sekané" pro moje EeePC.
[5] Hmm... olivový olej se připravuje z oliv... tučňáčí olej jsem nikde neviděl, ale předpokládám, že by se připravoval z tučňáků... raději ani nechci vědět, jak se připravuje dětský olej...:-D