Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Jak vypadlo školení akademie root.cz.

  • 11. 11. 2007 11:20

    pht (neregistrovaný)

    Děkuji za příspěvky, dokonce i od samotného školitele. Přiznávám že můj post je trochu bulvární, ale nevidím důvod proč si někdy trochu nezabulvarizovat :-)

    Souhlasím, že problém je vždy na obou stranách. Kolega je na některé věci trochu pomalejší, ale to neznamená, že by byl hloupý. Byl již poslán na vícero školení a tak mám možnost srovnávat; rozhodně to není tak, že by každé školení kritizoval. Spíše je schopen říct "dobrý" i na horší věci, takže pokud něco označí za "špatný" tak to už něco znamená.

    Sám jsem již několik školení na různé úrovni pokročilosti vedl a na základě toho si myslím, že zejména u školení pro začátečníky je důležitá spíše učitelská stránka než informační. Proto považuji volbu konkrétního lektora za výrazný nedostatek. Nezlobte se, ale tři roky praxe a počítám-li dobře, v období od 15 do 18 let - to je spíše k pobavení. Možná na nějakém odbornějším kursu by se uplatnění našlo ale pro školení pro začátečníky je taková kvalifikace nevyhovující.

    Dle mého názoru je třeba se začátečníkům neustále věnovat a kontrolovat, zda každý pochopil a stále sleduje program školení. Pokud někdo v první hodině přestane chápat, je pravděpodobné, že už se ve zbytku školení "nechytí".

    Proto je hlavní devizou školitele ne jeho odborná praxe ale schopnost zaujmout a zvládnout téměř každé publikum. Jinak to není školení ale něco na způsob kroužku nadšenců.

    Co se týče poskytnutých materiálů, to jsem nezjišťoval, ale pokud účastníci žádné nedostali, považuji to za další zásadní nedostatek.

    Konečně, nevím jak to celé bylo či nebylo. Nemíním se probírat záznamy školení či zjišťovat "kdo měl pravdu". Akademie root.cz může ale můj post brát jako inspiraci co příště zlepšit.