Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Jak vypadlo školení akademie root.cz.

  • 10. 11. 2007 22:08

    Pavel Stehule (neregistrovaný)

    "Lehký úvod do problematiky je sice pěkný, ale vesměs prakticky k ničemu. Veškeré znalosti jsem nabyl na základě zkušeností a praktických příkladů, pokusů a omylů."

    To je typicky cesky amatersky pristup :(. Je jasne, ze vsechno si clovek musi vyzkouset sam a utvrdit se ve sve znalosti. Na druhou stranu, to uvrzovani bez jakehokoliv vedeni je dost draha zalezitost - stoji to dost casu a vysledkem jsou veci, ktere je nejlepe co nejdriv prepsat. Setkal jsem se s programatorama bez zakladnich profesionalnich znalosti, kteri dokazali napsat a dotahnout do konce celou radu projektu, a kteri, jelikoz mali par der ve vzdelani, dokazali napsat ukrutne pomale veci. A jelikoz netusili proc je to pomale, tak misto toho aby resili problem, hrali si s paralelismem, clusteringem a vymysleli dalsi slozitosti. Skoleni pomuze s rozhledem. A i tim, ze z 10 moznych slepych cest si clovek projde jenom 2 misto 5 na ktere by prisel.

    Samosebou, ze skoleni maji ruznou uroven. Nezalezi totiz jen na skoliteli, ale dost i na tom jaka se tam sejde parta (a to je pokazde jine). I kdybych narazil na nekoho, kdo je treba o level niz nez ja, tak je k dobru, protoze si mam moznost utridit myslenky, zabyvat se jednim tematem a to nikdy neni na skodu.