Hlavní navigace

Jak vypnout aktualizace ve windows 10

23. 5. 2016 11:59 Murděj Uktrurný

Asi jsem byl v minulém životě pěkný prevít tak jsem se v tomto dostal za trest do firmy kde programuju ve visual studiu. Z několika důvodů používám widlw 10 ve virtualboxu.

Normálně aktualizace nevypínám a poctivě instaluji, ale po poslední aktualizaci a upgradu se ale systém tak rozdrbal (a to mám čerstvou instalaci caa týden) že už mě to dožralo, přestal fungovat skajp for buzny, ovladač vbox grafiky dovolil rozlišení max 1024×768 (uplně super na programování když jsem si navíc nedávno koupil nový fullhd 24" monitor)

Takže je to jasné – pos*als to pujděš… Naštěstí jsem si udělal po instalaci všech všech otravně instalovatelných aplikací zálohu vdi disku, takže obnova. Po obnově mě to nabízelo zase ty super aktualizace takže vypnout aktualizaci byla nutnost. Jak na to?

V nastavení vypnout nejdou
Ve službách jde sice vypnout jde ale windows je chytřejší než uživatel, ví všechno líp takže se stále spouští stahují a instalují aktualizace a ještě se zobrazí drzá hláška „i když jsou některé služby zabezpečení vypnuty stále poběží

Co s tím? Když to nejde po dobrém tak to jde silou. Jako první mě napadlo přesunout dll/exe který se stará o aktualizace, na to ale soudruzi v m$ už mysleli takže se spouští jako 
svchost.exe -k netsvcsTakže smazáním bych toho asi rozbil víc než bych chtěl.

Když se nepodaří přímý útok, nasadíme diverzanta jménem krysoježek.
Založil jsem uživatele 
krysoježek odebral ho ze všech skupin a nastavil u služby jako uživatele pod kterým má služba fungovat.

Výsledek: služba Windows Update nejede, nejde spustit, nic se nestahuje, neinstaluje…

Ještě jeden tip: Pokud už máte aktualizace stažené a chcete se jich zbavit stačí smáznout c:/windows/SoftwareDistribution. Upgrady jsou ale jinde: c:/$WINDOWS.~BT .

Sdílet