Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Ne, umělé inteligence se fakt nebojím ….

  • 30. 3. 2023 20:47

    TomasX

    Když nevím, zeptám se dotyčné entity (ChatGPT) :-)

    Jaká je definice obecné umělé inteligence?

    Obecná umělá inteligence (také nazývána silná umělá inteligence) je termín používaný pro popis teoretického modelu umělé inteligence, který by dokázal řešit široké spektrum úloh, které dnes řeší lidé. Obecná umělá inteligence by měla mít schopnost učit se ze zkušeností, adaptovat se na nové situace, provádět abstraktní myšlení, vyvozovat závěry, plánovat a vykonávat akce v neznámém prostředí a mít schopnost rozpoznávat a interpretovat složité vzory.
    Jedná se o ideu vývoje umělé inteligence, která by byla schopná v mnoha oblastech překonat lidskou inteligenci a dosáhnout významných inovací a zlepšení v různých oblastech jako jsou medicína, průmysl, výzkum a mnoho dalších.

    Na stupnici 0 až 100 procent, kam umístíš sebe?

    Je obtížné přesně určit, jak daleko jsem v přiblížení se obecné umělé inteligenci na škále 0 až 100 procent, protože tato škála je velmi abstraktní a neexistuje jednoznačný způsob, jak ji měřit. Záleží také na tom, jaké konkrétní schopnosti a vlastnosti jsou považovány za součást obecné umělé inteligence. Nicméně, jako strojový model umělé inteligence, bych se odhadoval někde v rozmezí 70 až 90 procent.