Hlavní navigace

Jet v akci - mezinárodní e-shop za 4 hodiny - 6. díl

7. 4. 2023 8:55 (aktualizováno) Mirek Marek

Je tu opět pátek. Pravda, pátek sváteční-velikonoční, ale i dnes posílám do světa další díl malé reality shop na téma reálné použití frameworku PHP Jet, aneb jak vytvořit z nuly e-shop pro mezinárodní prostředí za 4 hodiny.

V dnešním díle budu finalizovat první část nákupního procesu. Kompletně dokončim práci s košíkem, opět bude k vidění práce s AJAX, ale ke slovu přijde i překladač a také práce se stránkami s ohledem na vícejazyčnost a celkově prověřím zda je vznikající e-shop již funkční a vícejazyčný.

Vše už směřuje do finále.

I tentokrát máte zdrojáky na GitHub a můžete zkoumat.

Co je nového v PHP Jet?

Zároveň je tu další měsíc. Tedy čas vydání další průběžné verze PHP Jet.

V ní najdete krom několika oprav (mimochodem díky @terist86) toto:

  • V JetStudiu je nyní možné při vytváření subentity rovnou specifikovat název vlastnosti vytvořené v rodičovské entitě sloužící k provázání se subentitou. To je to na co jsem sám v některém z minulých videí nadával a sliboval, že to upravím.
  • Opět v JetStudiu tentokrát ve formulářích je zcela přepracován výběr typu formulářového pole když je formulářové pole asociováno na vlastnost třídy. Stejná situace: Věc kterou jsem sám v předešlých videích kritizoval.

V frameworku jako takovém žádná změna, krom toho že se pracuje na podpoře Oracle a MS SQL.

Ovšem framework jako takový (knihovna Jet) se určitě nebude nikterak horečně měnit a to je záměr a plán a jedna ze zásadních odlišností vůči konkurenci. Pro použití v komerční praxi je absolutně nutná stabilita a předvídatelnost. Do budoucna chystám články i na toto téma.

Díky za pozornost! A mějte se krásně :-)

Sdílet