Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Kudy dál v kompilovaných jazycích?.

  • 4. 12. 2007 7:21

    Michal Kára (neregistrovaný)

    [73] Goto sice neni uplne spatne, ale melo by se jim _velmi_ setrit, pouzivat pouze v situacich kdy _opravdu_ zprehledni kod.

    Optimalizace: Nojo, ale ma smysl stravit clovekomesic prace na optimalizaci po ktere dostane uzivatel reakci misto za 5ms uz za 1ms?

    "Když vím, že jedna proměnná může mít různé, avšak smysluplné a dobře definované významy, pokud je nahlížena pohledem různých datových typů": Omlouva vas jen to, ze evidentne netusite nic o OOP - tomuhle se rika tusim polymorfismus :-) Jinak ano, pri zpracovani binarnich dat se vyskytuji situace kdy je typova kontrola dost na obtiz, ale to dost zalezi na tom, jaky typ uloh programujete.

    Kdyz uz jsme u toho OOP - ja bych to oddelil od jazyka a nazval Object Oriented Design. To je urcity zpusob nahledu na problem (analyzy) ktery se v praxi osvedcil pro velkou radu uloh. Programatori jej vicemene znaji takze OO analyzu delanou nekym jinym vetsinou rychle pochopi. Jazyky pro OO maji podporu, takze se to da i rychle nakodovat. (A da se to nakodovat s vetsimi ci mensimi problemy i v takovem ciste C-cku, obcas to delam :-) ).