Hlavní navigace

Názor ke článku Dokážete vytvořit 1000 hlasů z unikátních IP? od ynezz - Kdyby jenom 1000 hlasu :-) Na webu http://www.voteyourteam.com bezi...

  • 25. 3. 2008 22:27

    ynezz (neregistrovaný)

    Kdyby jenom 1000 hlasu :-)

    Na webu http://www.voteyourteam.com bezi hlasovani o "nejvernejsi" fanousky fotbaloveho klubu. Jeden hlas bylo mozne odevzdat co 60min.

    U nas v Baniku Ostrava probehla nekdy v lednu 2007 velka mobilizace vcetne transparentu na stadione a tak jsme denne davali myslim neco kolem 1000 poctivych hlasu a tak jsme se dostali behem par mesicu na prvni misto. Jenze v tom prisli fans portugalskeho klubu Benfica Lisabon s botem http://ynezz.true.cz/votebenfica.jpg, pomoci ktereho byli schopni automaticky hlasovat neustale a tak nas brzo dohnali. Nebylo uz mozne v lidskych silach nas naskok udrzet, a tak se udelal nas bot "votepičo" http://ynezz.true.cz/votepico.jpg, ktery sice neoplyval krasou, ale byl multiplatformi a tak nebyl problem pustit ho vsude mozne. Pomoci tohoto bota jsme udelali neco kolem 90.000 hlasu.

    Pak uz to asi bylo divne i typkum z VoteYourTeam, ze mame denne s Benficou tolik hlasu a konecne zmenili tu dementni Captchu tak, ze uz se nejaky bot horko tezko bude chytat. Teorie na votepičo-ng s novou Captchou tu je, ale zatim nas nikdo neohrozuje...

    Jako penalizaci nam vzali neco kolem 170.000 hlasu a skoncili jsme nekde na patem miste, ale i tak je dneska nas Banik prvni a hlasuje se znova poctive. A tohle byl cil naseho bota.

    Nejlepsi vec na unikatni IP je stejne CDMA, kde po kazdem pripojeni je IP adresa jina http://ynezz.true.cz/vote_cdma.sh

    Pokud by nekoho zajimaly technicke detaily, tak ta aplikace byla klient-server, kde aplikacni logika OCR apod. byla na serveru, tak aby bylo mozne rychle eliminovat chyby a automaticky z toho profitovali vsichni klienti bez nutne reinstalace noveho klienta.

    Za Baník život dej! :-)