Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Microsoft a ti ostatní.

  • 11. 4. 2008 11:16

    corwin78 (neregistrovaný)

    Ještě bych se chtěl vyjádřit k té antipatii vůči MS a jejich produktům.

    Musím přiznat, že u sebe pozoruji její nárůst. Tedy na MS se nadávalo vždy co pamatuji (a pamatuji v IT už dost), ale to bylo zapříčiněno hlavně funkčností jejich produktů a hlavně z toho důvodu, že nebyla žádná alternativa a člověk si opravdu mohl jen zanadávat, nic jiného se dělat nedalo. Dnes se setkávám hlavně s kritikou MS jako takových. Co se týká produktů, nemusím už nadávat, přešel jsem před pár lety komplet na Linux a moje nervy si užívají nebývalého klidu.

    Nyní není nutné nadávat na Windows, že to či ono, stačí se poohlédnout jinde. To je pro mě obrovský pokrok, i když je pravdou, že ne vždy je to stále možné.

    Tím chci říct, že jak MS narostla konkurence v podobě OSS (jiná forma prostě ani z ekonomického hlediska neměla šanci se prosadit), zvedla se kvalita jejich produktů (pozitivní vliv), tak bohužel i agresivita a neférovost jejich jednání. A právě jejich jednání je ten důvod, proč je nemám rád.

    Na závěr bych chtěl říct, že např Windows 2000 považuji za velmi dobrý produkt. Sice trpí jistými neduhy, jako každý Windows, ale je (nebo spíš byl, protože již dnes není aktuální) rychlý, stabilní a jednoduchý. Třeba Win Vista nastoupila určitou cestu ke zlepšení špatné koncepce Windows (hlavně co se bezpečnosti a multiuser použití týká), ale zase na sebe nabalila spoustu blbostí a dalšího balastu (DRM, HW nároky, atd.), takže je za dobrý produkt nepovažuji. Uvidíme co Windows Seven.

    Na druhé straně, ačkoliv nedám dopustit na OOo a neumím si přestavit, proč bych ho mel vyměnit za MS Office, musím uznat, že MS Excel je na vyšší úrovni než Calc a ačkoliv se svými potřebami dokážu využít jen malé procento všech funkcí Calcu, jistě se najdou lidé, kteří jinou alternativu pro všechny funkce Excelu zatím nemají. Také HW dělá MS velmi dobře, to je bez debat (i když ja raději Logitech ;-).