Hlavní navigace

Názor ke článku Knihovníci od Lumír - Milý jp. Měl bych k tomu ještě pár...

  • 2. 8. 2013 11:50

    Lumír (neregistrovaný)

    Milý jp. Měl bych k tomu ještě pár poznámek:
    Je to první návrh a netrvám v něm na žádném z bodů. Přesto trvám na tom, že je zatraceně nejvyšší čas se o jiném uspořádání naší společnosti začít bavit:
    - současnost, či spíše nedávná minulost nebaví už skoro nikoho a pokračování v sebedestrukčních mechanismech by nemělo hezký konec,
    - lidstvo se vymotává z podivného zatmění ducha a je třeba toho využít a ne udržovat to opiové oblbení,
    - nemá smysl nyní hovořit o stavu státností po zeměkouli, kde žádné vlády o ničem nerozhodují, jen plní pokyny bůhví koho,
    - zkus najít systém pro rozumné ocenění práce jedince. Buď setrváš v dosavadní metrice, nebo rychle zjistíš, že je něco takového nemožné. Jednak na ničem takovém přece netrváš ve své rodině a máš to za normální. Při pokusu najít hranice mezi svými oblíbenými a těmi, u kterých ti už v zásadě nevadí, že je naše nezvané armády masakrují na jiném konci světa, selžeš. Dále zjistíš že přemrštěná práce jedněch bere akorát práci (a stále ještě i obživu) jiným. A je tu ta duševní satisfakce: zkus na měsíc přesvědčit neurochirurga, aby se stal bez újmy na výplatě dočasně prodavačem zeleniny - to bude mít za trest. A nakonec: nevíš nic o důvodech toho, proč je někdo určitých omezených schopností a jiný je - zdá se - tak na výši. Není to vždy jen leností.
    - tyto body by měly být základem a ne pokrytím všech nuancí,
    - tyto body mohou zpočátku být idealistické, ne však naivní. Pamatuj že pokud se dáš v něčem rozhodně do díla, tvůj duch se Ti okamžitě vydá v ústrety s pomocí, jejíž kvalita by se Ti na startu zdála neuvěřitelná. Věř tomu prosím. Ale ten první krok musíš udělat, jinak se nic nepohne.

    A nakonec to Quark66: ještě Ti stojí za to číst nějaká dějepisná pojednání, když je dávno profláklé, že tzv. dějiny jsou jen manipulativní žvásty těch, co vlastní média? Stav na píscích, když chceš.

    L-PF