Hlavní navigace

ISPOP - pro majitele distribuce LINUX

9. 2. 2012 21:24 xerxes

Vážení přátelé,
jelikož se v těchto dnech hromadně podávají registrace do ISPOP (spravované Cenia) nikde není uvedeno jak stáhnout registrační formulář do ISPOP pro majitele distribuce Linuxu. Na ISPOPu jsou dostupné informace pouze pro majitele operačního systému Windows 95 až 7 s tím, že pokud uživatel operačního systému Windows nemá ve svém počítači nainstalován Adobe Reader 10, nepůjde registrační formulář ani jiné formuláře pro hlášení odpadů otevřít. Většina zádrhelů je v tom, že spousta uživatelů má nainstalován Adobe Reader 9.x .
Zřejmě IT technici na Cenii pozapoměli na majitele Linuxových distribucí a radu nikde nedostanete. Ani na EvinHelp ani na zákaznické lince.
Našlo se řešení pro majitele Linuxových distribucí, neboť v Linuxu je automaticky nainstalován Adobe Reader 9.x . Pokud formulář na registraci do ISPOPu stáhnete v PDF se objeví hláška o instalaci verze Adobe Reader 10. Avšak společnost Adobe Reader pro Linux Adobe Reader 10 dosud nevydala. Postup jak nainstalovat program, aby se otevřel registrační formulář do ISPOPu je následujíci:

V centru software Linuxu (vyzkoušeno v Linux – distribuce Ubuntu 11.10) si stáhnete program Acroread. Tímto programem otevřete jak registrační formulář do ISPOPu tak i jiné formuláře na hlášení odpadů apod. . Pokud budete mít jakékoli otázky, můžete se na mne obrátit.

Sdílet