Hlavní navigace

Názor ke článku Testovanie distribúcií, profesionalita alebo amatérstvo. od Lael Ophir - [47] Zkuste své argumenty vztahovat k probírané věci,...

  • 30. 8. 2008 16:05

    Lael Ophir (neregistrovaný)

    [47] Zkuste své argumenty vztahovat k probírané věci, nikoliv k ostatním diskutujícím.

    [48] Co je proboha "obecný archiv"? Záleží na konkrétním archivačním formátu, jestli podporuje názvy v Unicode. Pokud je nepodporuje, tak máte smůlu. Podobně máte smůlu u pravěkých protokolů typu FTP.

    Formát ZIP nepodporuje názvy souborů v Unicode. Ale mám pro vás doporučení. RAR a ISO9660 podporují Unicode. Posílejte soubory nikoliv v "obecném archivu", ale v RARu, ISO9660, nebo jiném formátu, který Unicode podporuje.

    V SuSE tento problém nemáte jen tehdy, když ZIP vytvoříte na SuSE jedoucím v UTF-8, a rozbalíte na jiném jedoucím v UTF-8 (to jen side effect toho, že Linux na code pages názvů souborů kašle, a shodou okolností máte na obou systémech stejnou CP).

    Teď můžete vy utřít svou slinu, uklidnit se, dát si horký čaj, a pak jít objednat WinRAR ;)

    [49] /říspěvek [11] byl k tématu. Přečtěte si ho znovu, a zkuste se zamyslet, jestli jsem náhodou nepsal o testování, stavu SW, a dalších nectnostech.

    Ohledně diskuze to zkusím podat ještě jednodušeji. Zameťte si před vlastním prahem. Nikoho jsem nikde neurážel. Popisoval jsem fakta, a klidně je s vámi budu rozebírat. Přijde mi dost divné, že když vás upozorním, že vás nikdo neuráží, a že byste měl přestat *zcela nesmyslně* vztahovat kritiku SW ke své osobě (protože SW není náboženství), tak to obratem označíte za urážku. Existuje vůbec možnost, že by někdo měl jiný názor než vy, dal ho najevo, a zároveň vás to neurazilo? Asi ne, jak vidím. A znovu: zamýšlejte se, co to vypovídá *o vás*, a ne o těch, kdo něco kritizují.

    Přijde mi jako nechutné pokrytectví, že když už si tu někdo dovolí napsat jakoukoliv kritiku k open source či Linuxu, nejprve musí uvést "Linux používám i na hodinkách, ale...", a zakončit to "ale jinak miluji open source, Linux rulez", protože jinak ho lidé vašeho typu budou chtít ušlapat jako heretika. Jestli tohle není projevem sektářství, tak co už? Opravdu vás nikdy nenapadlo se bavit o faktech, konceptech a technologiích? Opravdu se sem chodíte sdružovat v sektě, plácat se po ramenech, skandovat "Tux, Tux!", a kupovat přítelkyním kalhotky s Tuxem? Jestli ano, tak opravdu nejde o diskuzi (alespoň ne v běžném smyslu toho slova).