Hlavní navigace

Názor ke článku Testovanie distribúcií, profesionalita alebo amatérstvo. od Frantisek Koudelka - [63] Na popsané chování jsme s kolegou narazili...

  • 31. 8. 2008 12:25

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [63] Na popsané chování jsme s kolegou narazili tento týden při instalaci windows XP. Počítač je samozřejmě netknutý jakýmkoliv systémem. Spíš bych to viděl na nějakou vypečenou feature windows.

    Naproti tomu můžu přidat hořkou zkušenost s XP 64bit, kdy zničehonic (nebyla aplikována žádná záplata ani instalována jakákoliv aplikace a chyba se projevuje na uplně různém HW) systém při startu skončí na modré obrazovce. Postup řešení chyby z MS technetu nepomáhá, podpora tento problém taky není schopná řešit. Jediná možnost jak problém řešit je přeinstalace.

    Chcete další příklad zpraseného GUI ? Třeba změna nastavení obrazovky, tapety, spořiče a stylu, ke které došlo mezi XP a vista. V XP bylo vše na jednom okně dostupné přes záložky, ve vista je vše zvlášť na jednom dialogovém okně v jedné záložce. Jasně, někdo tuto změnu pokládá za přínos a někdo ne. Asi bychom tady mohli doněkonečna vytahovat špatné a dobré opensource a komerční aplikace. Ze svého okolí vidím, že lidé používají photoshop a gimp zhruba v poměru 60:40 (nechme stranou, že mnozí uživatelé photoshopu gimp neznají).