Hlavní navigace

Názor ke článku Nejen první dojmy z Fedory 9 od Tomáš - Čekal jsem od devítky asi trochu víc. Upgradoval...

  • 27. 6. 2008 13:13

    Tomáš (neregistrovaný)

    Čekal jsem od devítky asi trochu víc. Upgradoval jsem 8->9. Přechod na upstart u mne start počítače nějak zásadně neurychlil. Je fakt, že používám servery jako je squid (zde došlo k jakési vyznamější změně verze, je potřeba poeditovat konfigurační soubor),named,dhcp,a­pache. Myslel jsem ale, že se nějak zásadně změní struktura init scriptů startující jednotlivé démony, ale nic takového se nestalo, nejsou tam sekce, kde je napsáno, která služba závisí na které službě. Místo toho je to divoce prolinkováno s adresářem event.d :-)
    KDE4 je opravdu poloprodukt. Od malého množství plasmoidů přes obří fonty hodin na panelu až po to, že mi přestali fungovat ikony na ploše, co jsem měl jako linky na různé adresáře. Taky mi přestala fungovat hlasová syntéza. Protože ještě nejsou všechny aplikace převedeny do KDE4, tak to žije v jakési symbióze k KDE3.5 (např. kontact) Eye-candy efekty by byly dobré, ale nějak to ještě moc nedokáže správně používat tu HW akceleraci, jak se mi to jevilo. Navíc, když se to zapne a současně se přehrává video (mplayer), tak neúměrně stoupá zatížení CPU (no je fakt, že jsem se vrtal v xorg.conf a laboroval s volbami driveru nvidia, takže chyba může být i v tom).
    Preupgrade u mne neproběhl, neb používám reiserfs a nedokázal jsem instalátoru po bootu tohle sdělit. Naštěstí se dá upgradovat pomocí netinstall CD, takže jsem vypálil 50MB na CD vše potřebné si to postahovalo z netu.
    S upgradováním jsem počkal do doby, až se objeví nvidia ovladače pro xorg 1.5, takže tento problém jsem neměl.
    PulseAudio, s tím problém nemám (funguje i výše zmíněný skype), na rozdíl od 8, kde se občas ten server nenahodil a musel jsem restartnout X-ka.
    Kladně hodnotím nový firefox. Rychlost výborná, doplňků používám minimum, takže bez problémů.
    No ale chtěl jsem to sám, tak se na nikoho nezlobím :-)