Hlavní navigace

Názor ke článku QNAP NMP-1000P : Skúsenosti s používaním od xstanda - Konkretni zkusenost s tim QNAP nemam ale zkusim...

  • 26. 1. 2011 6:25

    xstanda (neregistrovaný)

    Konkretni zkusenost s tim QNAP nemam ale zkusim zhrnout.

    predpokladam, ze mate switche a zbytek site taky gigabitovy. mne uz se kdysi stalo, ze jsem laboroval se Jumbo frame meril rychlosti gigabitu a porad to jelo 6-10MB/s, nasledne se ukazalo, ze tomu stal nekde po ceste zapomenuty 100mbit switch :-)))
    Me zkusenosti ohledne NAS:
    muzu rici, ze vetsina gigabit NAS zarizeni vetsinou nemaji dost vykonny procesor na takove rychlosti. takze je to spis reklamni trik a je potreba si pred koupi prolezt fora. proto se taky trhal streaming videa pri vyssich datovych tocich. ono si to ve spickach nakesuje, ale pak rychlost spadne a video se sekne. ja jsem skoncil u gigabit Synology, kde je hardware uz trosku na urovni. rychlosti jsou tam cca 30-40MB/s. coz na streaming HD videa postacuje.

    dalsi otazkou jsou uz primo media prehravace:
    asi taky zalezi spise na datovem toku/kvalite videa nez na rozliseni, takze to ze nejaky cinsky bazmek podporuje 1080p asi nic neznamena. jestli tam usetri na CPU tak to treba trhat bude obcas taky. vim jen z nekterych for, konretne medialni stanici nemam. zatim si vybiram konkretni model.