Hlavní navigace

Názor ke článku Sedíte v zlom vlaku (Linux & MS) od Frantisek Koudelka - [141] Pro školu je důležité poskytnout studentům (bavíme...

  • 16. 9. 2008 16:50

    Frantisek Koudelka (neregistrovaný)

    [141] Pro školu je důležité poskytnout studentům (bavíme se o střední škole) informační centrum, to se povedlo. Navíc je důležité nemít počítače po měsíci zarýpané kdejakým svinstvem a hrama. S vaší logikou by škola raději zřídila studentům i nějaký šmajchlkoutek, to víte, raději pod kontrolou a bezpečně, něž nebezpečně a nekontrolovaně, že?

    Záleží na přístupu vyučujících, jaký program studenti využijí. Není problém vytvořit v inkscape to samé co v podobném programu, není problém učit studenty základy zpracování textu na OO Writeru narozdíl od podobného programu. Student který zvládne princip dokáže používat jakýkoliv podobný produkt, kdežto cvičená opice naučená mimojiné spousty zlozvyků a workaroundů, která umí jen word je s příští verzí wordu s přeházeným GUI namydlená.
    Pokud je studentům vysvětlena problematika nepřenositelnosti některých formátů, tak si dají záležet co a v jakém formátu uloží, aby s daným souborem neměli v jiné verzi problém.

    Problémy s kartami ATI byl mimojiné způsoben nekvalitním ovladačem, doba se mění a ovladače se lepší.

    btw: ptal jsem se CO vas nuti a ne KDO vas nuti, ale to neřešme. Připadá mi to, jako byste se snažil fanouškům amerických vozů vnutit žigulika.

    [142] Jen by bylo vhodné, která je ta druhá problémová varianta, abychom se jí pak mohli vyhnout :-D