Hlavní navigace

Názor ke článku Najrozšírenejší operačný systém bude ... od pedro - Neblaznete. Microsoft nic zadarmo davat nebude. W7 na...

  • 10. 6. 2009 18:37

    pedro (neregistrovaný)

    Neblaznete. Microsoft nic zadarmo davat nebude. W7 na vyzkouseni zdarma je ze dvou duvodu: 1) levni betatesteri (aneb u Vist byla kopice problemu, zkusme alespon nektere z nich odstranit pred vydanim dalsi verze), 2) viralni marketing - u Vist MS investoval ohromne do oficialni kampane, do billboardu atd. U W7 misto toho sazi na "my vam to dame na chvili zadarmo a zkuste o tom rikat nebo napsat neco spatneho". Vazne - vite kolik musely vsechny ruzne "odborne" casopisy vyvarit na vydani W7 na DVD? Urcite o tom pak nenapisou nic spatneho... Stejne tak zkuste zavitat mezi bezny lid, 80-90% lidi, co maji tato zkusebni W7 bud ziji v predstave, ze je to zadarmo naporad, nebo to proste neresi s tim, ze nejaky ten crack se objevi. Ti take na W7 nadavat nebudou, minimalne do doby, nez prijdou na to, ze je preci jen treba zaplatit.
    W7 nebude do budoucna zadarmo minimalne z toho duvodu, ze MS je firma od zakladu postavena na modelu prodeje licenci. Pouze clovek s bidnou predstavou o fungovani takovych velkych korporaci muze napsat, ze MS je muze jenom tak zmenit a zacit stavet na uplne jinem obchodnim modelu. To by firmu tak jak ji zname znicilo.
    Konecne, v ankete mi chybi moznost W7 je de facto totez co Vista. Protoze tahle jedina moznost je spravna ;-)