Hlavní navigace

Názor ke článku Dá sa vyhrať nad Veľkým bratom? od Miloslav Ponkrác - 2 Franta: Řádná dávka naivity. Třeba jednou dostaneš...

  • 18. 10. 2007 15:20

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    2 Franta: Řádná dávka naivity. Třeba jednou dostaneš pořádný zásah od někoho neseriózního - a pak si rozmyslíš svůj názor.

    Chceš příklad: Nikdy jsem nesdělil firmě Reader Digest žádné své osobní údaje - a přesto jsem dostal na svou osobní adresu úžasné sdělení, že jsem vyhrál 3 milióny, stačí jen rychle objednat ...

    Když jsem volal přímo Reader Digestu a rovnou jsem na ně uhodil, kde vzali mojí adresu, a že budou mít se mnou problém s úřadem na ochranu osobních údajů - prý koupili databázi. Kdo jim tu databázi asi prodal? Někdo, kdo s mým soukromím a osobní údaji začal kšeftovat NESERIÓZNĚ bez jakéhokoli mého vědomí a svědomí.

    Jiný příklad: Když společnost BSA rozsílala video s protipirátskou reklamou, zajímavé bylo, že jej dostali (snad s korelací aspoň 98%) Ti, kteří legálně zakoupili sw od Microsoftu - a to přímo na adresu, kterou uvedli při zakoupení. Mě se toto rozhodně nelíbí a už to je důvod pro mě udávání falešných adres.

    Schválně dávám jenom měkké příklady zneužití, ale snad to ilustruje problém.