Hlavní navigace

Názor ke článku Microsoft a pokuta? Ale ovšem od Seti - [52] "Je čistě věcí výrobce platformy, co do...

  • 22. 9. 2007 15:34

    Seti (neregistrovaný)

    [52] "Je čistě věcí výrobce platformy, co do ní zahrne, a co ne"... ano, pokud nemá monopol.
    "Někteří lidé v EK by si to měli srovnat v hlavě"... tady nejde jenom o EU, ale i v USA čelí MS podobným kauzám, takže kydy o levičácké EK nebo EU jsou naprosto mimo mísu.

    [53] Ek sice rozhodla, ale je zde možnost odvolání k Evropskému soudu, čehož MS využil. Tady už EK nemá žádné pravomoci rozhodovat. Nebýt antimonopolních zákonů, byl by dnes pravděpoobně v USA jeden jediný obrovský moloch na poli telekomunikačních technologií (a buhví, jestli jenom tam).

    Dále... kecy o tom, že člověk má na výběr mezi MS a ne-MS systémy je v mnohých případech nepravda. To, že pokud chce člověk pracovat a je pro to nucen používat produktů MS jej činí nesvobodným. Proto je v pořádku, že je MS tlačen (dle mého soudu málo) k různým ústupkům. Kdyby se tomu tak nedělo, za chvíli by měl MS tak neotřesitelnou pozici, že by s tím nesvedl už nikdo nic a tomu je třeba zabránit.

    [54] tak to je příspěvek úplně mimo mísu. Míchat Windows, video a rohlíky. Co je to za nesmysl? Monopol se týká vždy jen jedné části trhu.

    Ještě poslední poznámka: je mi úplně jedno, že zrovna v tomto případě jde o MS. Vyjadřoval bych se úplně stejně, ať již by šlo o jakoukoliv jinou společnost. Konkurence je pro trh velice důležitou součástí. A pokud má někdo významné, až výsadní postavení, je třeba velice pečlivě dohlížet na to, aby nekalými praktikami nepoškozoval druhé.