Hlavní navigace

Názor ke článku Total Commander a uložené FTP přístupy opět v akci od Franta - [28] Takže další verze viru bude obsahovat „keylogger“....

  • 11. 5. 2009 19:51

    Franta (neregistrovaný)

    [28] Takže další verze viru bude obsahovat „keylogger“. Ono když si uživatel pustí do počítače závadný kód a nechá si číst svoje soubory, tak mu není pomoci – šifrování* nešifrování.

    Jestli si někdo dovolí zavšivit počítač, ze kterého se aktualizují např. firemní stránky, nějakou havětí, tak by zasloužil zavřít někam do ústavu. Nejvíc mě fascinuje, jak kvůli všemožným bezpečnostním opatřením si běžný zaměstnanec nemůže přečíst ani soukromý mail, ale tyhle (buzerační) opatření jsou stejně na nic, protože nakonec člověk, který se stará o firemní web (nebo třeba zadávání bankovních příkazů) má zadělaný počítač, který je součástí nějakého velkého botnetu.

    [19] kontrolu by šlo dělat např. skenováním webových stránek zvenku (po HTTP) antivirem. A pak by webhostingová firma mohla upozornit zákazníky postižených stránek. Ale bral bych to jen jako službu navíc, z dobré vůle poskytovatele, nikoli jako jeho odpovědnost – za stránky je odpovědný jejich majitel.

    *) nemyslím to jako kritiku zavedení AES do TC, tenhle krok rozhodně ničemu neuškodí, ale zároveň až tak moc nepomůže.