Hlavní navigace

Názor ke článku Podporuji monopol Microsoftu II od LO - [22] Super, jeden zákazník. A opravdu koupíte, nebo...

  • 9. 10. 2007 17:02

    LO (neregistrovaný)

    [22] Super, jeden zákazník. A opravdu koupíte, nebo se jen tak kasáte? A kolik dalších zákazníků existuje? Protože kdyby jich bylo tolik, co pro Windows (či více, protože vývoj pro Linux je dražší), autor by jistě aplikaci napsal i pro Linux. Nebo by to udělal někdo jiný.

    [24] Ostré reakce na má slova jsou důsledkem toho, že říkám pravdy, které se cílové skupině nelíbí. Kdokoliv cokoliv na Linuxu či unixech kritizuje, zasluhuje upálit. Někteří zkušenější to uvádějí slovy "Linux sice miluji, ale...", a končí "...ale přesto Linux miluji, protože je nejlepší", aby byly reakce méně ostré. Já takové pokrytectví nemám zapotřebí.

    [30] Zdrojový od není dokumentace. Spoléhat lze jen a pouze an ty funkce, které jsou dokumentované. Nedokumentované funkce (a jejich chování) se mohou libovolně měnit, nebo v příští verzi nemusí existovat. Navíc se to ani nikde nedočtete, protože to není dokumentované.

    [32] Oracle píše na Linuxu proto, že píše primárně pro unixy (na Windows trvale ztrácí podíl), a profi unixové workstations jsou drahé. Samozřejmě psát cokoliv Windows-only je levnější, než unix-only, nebo dokonce portabilní.

    [37] Rozumím tomu tak, že místo dokumentace doporučujete louskat zdrojáky a ptát se autorů, jak danou funkci vlastně zamýšleli? Až budu něco psát, budu velmi našený z toho, že se budu muset hrabat ve zdrojácích kernelu, frameworku, a mailovat si s autory kódu. Jestli jste to myslel jako vtip, tak to beru.

    [41] Reklamy při instalaci jsou normální marketing - uživatel ví, co má od produktu čekat. Je to rozhodně lepší, než koukat na scroolující logy, které uživateli nic neřeknu. Reklamy při užívání má třeba Opera. MS aplikace nikoliv. Adware je pro Linux minimum, protože je minimum uživatelů, kteří by zíráním na reklamy generovali peníze.